Bilgisayara Sony hoparlör takma

Aslaire

Hectopat
Katılım
5 Mart 2020
Mesajlar
586
Makaleler
1
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, bugün eski dolabımı karıştırken bu hoparlörden 3 tane buldum ve Arduino ile bağlantısını yaptım.
Ama bilgisayarıma bağlayamadım.
Bu girişi bilgisayarıma bağlayıp ses çıkışı alabilir miyim?

IMG_20201223_141503.jpg


IMG_20201223_141519.jpg
 
O hoparlörün bir amfisi yani ana hoparlörü olması gerekiyor, onu da bulursanız bilgisayara bağlayabilirsiniz. Bu şekilde bağlantıda ses aktarımı değil sadece enerji verilir. Bu da saf cızırtı sesi çıkarmaktan başka bir işe yaramaz.
 
İlk önce karta direk bağlarsan (senin yaptığın gibi) kod lazım ayrıca SD kart vs kullanarak MP3 oynatıcı gibi kullanırsın.
Ayrı bir amfi vs yok mu?
Bu hoparlör seti eskiden televizyonumuza bağlıydı. Yeni televizyon ve hoparlör seti alınca bunlar unutulup gitti amfisi olsa bile kayıp herhalde.
SD kart modülüm var ve oynatıcı olarak kullandım ama ben bilgisayardan ses çıkışı almak istiyorum.
 
Arduino ne alaka? Kendiniz ses üretmek isteseniz biraz mantık kurabilirim ama siz sadece ses çıkışı istiyorsunuz. Böyle bir şey olmaz, karta falan zarar vermeden sökün onu.

İhtiyacınız olan şey amfi, bu kadar. Bilgisayarın ses çıkışına kulaklık bağlayabiliyoruz çünkü ufak bir akım kulaklık için yeterli. Aynısı hoparlör için geçerli değil.

Hoparlörün empedans ve güç değerine uygun bir amfi almalı/yapmalısınız (elinizde Arduino görünce ilginiz olduğunu düşünüp söyledim bunu). Empedans ve güç uygun olduğu sürece TDA7297 gibi devreler işinizi görebilir.
 

Geri
Yukarı