Ali imran00

Centipat
Katılım
28 Haziran 2024
Mesajlar
160
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar kardeşim bilgisayara su döktü. Görüp hemen müdahale ettim kabloları söktüm kasayı açıp içini temizledim çoğu su üst fanlara gelmiş anakarta ve ekran kartına da bir miktar bulaşmış, güç kaynağı kısmında sorun yok su gelmemiş kontrol ettiğimde sıkıntı yoktu. Bezle silip saç kurutma makinesi ile kuruttum biraz doğru mu yaptım bilmiyorum. Sonra sadece Power kablosunu taktım çalıştırdım ve bir sorun olmadı.

Klavye, monitör, kulaklığı falan takınca ilk başta çalışmadı ışıkları yanıyordu ama görüntü yoktu. Monitörü tekrar başlattım kendi tuşundan yine çalışmadı ve PC'den ufak bir ses geldi anakartta ufak bir kıvılcım gibi bir şey gördüm hemen kapattım PC'yi açmadım bir daha sizce çok bir sıkıntı olur mu? Anakarta falan zarar gelmiş midir çalışır mı tekrardan? Yarın bir daha çalıştırıp bakmayı düşünüyorum.
 
Kıvılcım çıktıysa kısa devre olmuştur. Şansın varsa anakart yanmamıştır.
 
Keske hic calistirmasaydin. Soguk ayarda ufleyip sonra balkona koymsniz gerekirdi 1 gun boyunca.

Iyi ihtimalle kisa devre oldu kivilcim cikti sistem kapandi. Kotu ihtimalle anakart ve/veya diger parcalar kalici hasar gordu. Sistemi iyice kurutup o sekilde calistirin. Anakarti falan yerinden sokun soguk hava bez vs. ile halledin isinizi.
 
Şu an da temizledim zaten. Sistemi de ben kapattım baktım ufak bir kıvılcım çıkıyor gibi hemen kapattım. İyice inceledim kuruladım dedim bir şey olmaz herhalde kurudu zaten ama öyle olmadı.

Kıvılcım çıktıysa kısa devre olmuştur. Şansın varsa anakart yanmamıştır.
Umarım yanmamıştır yarın tekrar bakıcam. Çok su dökülmedi ama bilmiyorum.
 
Kıvılcım çok büyük sıkıntı. Anında kapattıysan bile zarar görmüş olabilir. Bırakın baya bir süre kurusun.
 
Kıvılcım çok büyük sıkıntı. Anında kapattıysan bile zarar görmüş olabilir. Bırakın baya bir süre kurusun.
Çok büyük bi kıvılcım değildi hafif ışıldar gibi oldu kapattım ama bilmiyorum. 1 gün kuruması yeterli mi sence?
 
Öncelikle geçmiş olsun anakart yanmış olabilir kıvılcım hafife alınacak bir belirti değil, PSU da sorun olmadığından emin misiniz?
 
Öncelikle geçmiş olsun anakart yanmış olabilir kıvılcım hafife alınacak bir belirti değil, PSU da sorun olmadığından emin misiniz?
Baktığımda herhangi bi su yoktu. Anakartın üstünde kırmızı bir ışık yanıyor tam orada bi parlama tarzı birşey gördüm hemen kapattım sonra. Sence yanmış mıdır kurtarma ihtimalı var mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…