Çözüldü Bilgisayara Takılan USB'leri Güvenli Bir Şekilde Çalıştırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tacohub

Kilopat
Katılım
21 Haziran 2018
Mesajlar
991
Çözümler
8
Yer
İzmir
USB'yi güvenli çalıştırmak için gereken program önerilerinizi bekliyorum. USB'de virus var ve bilgisayara takmak istemiyorum. VM falan şahsen pek uğraşılacak gibi değil, teşekkürler.
 
Çözüm
Evet, Kaspersky ile taratabilirsiniz. USB'yi taktıktan sonra sağ altta Kaspersky tarama yapıp yapmamak istediğinizi soracaktır. Tarama yapmasını sağlayın.

Benim de birisinden aldığım bir USB bellekte MuSaLLaT virüsü çıkmıştı. USB'yi taradığımda virüs silindi, hemen sonrasında bilgisayarı taradığımda bir şey çıkmadı.
Oha. 1000 tane ne hocam ne yaptınız? Ben sadece Windows Defender ile bir dünya Torrent ve XXX sitesinde dolaşıyorum ve virüs olduğunu hiç sanmıyorum.

Tarayınca çıkar genelde.

MBAM taramasından 40 bin civarı virüs çıkmış birini görmüştüm, başka bir forumdan
 
Evet arkadaşlar şimdi bir sorum daha olacak. USB'yi güvenli şekilde açtım ve şu an hiçbir sorun yok Kaspersky tüm tehditleri engelledi. Flash bellek içindeki dosyaları nasıl kurtarabilirim. Aklımda Recuva var ama önerilere açığım.
 

Dosyaları sadece kopyalayın? Kaspersky her şeyi sildi mi?
 
Hocam birde bir sorum olacak. Kaspersky ücretli versiyon mu kullanıyorsunuz hepiniz? Çok acayip pahalı ya.
Evet, Internet Security 1 cihaz 2 yıllık sürümü kullanıyorum. BitDefender'dan sonra en iyi antivirüs ki ikisi arasında fark oldukça az. Fiyatına göre oldukça uygun aslında.

Bu konuda yardımcı olamayacağım, muhtemelen virüs tüm dosyaları pert etti. Recuva deneyebilirsiniz ama üzerine veri yazılmış olmaması lazım. Yani kurtarma şansınız düşük.
 
Dosyalara zarar vermez düzgün temizlik yaptıysa, işine karışmadıysanız. İşlemler bittiyse belleği farklı girişe takıp bakın. Gizli dosyalar ve korunan dosyaları açıp kontrol edin dosyaları.
Aynı şekildeyse zararlı kaynaklı değil bellek arızası vardır.
 
Çok teşekkürler sorun çözüldü. Recuva neredeyse tüm dosyaları kurtardı.
 
KIS Free USB bellek taktığımızda, olası tehdite karşı otomatik engelleme yapıyor mu? Biz elle tarama yapmadan önce.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…