Şifreleri Güvenli Bir Şekilde Depolama

RTX 2080 Ti

Kilopat
Merhaba. Benim bir sürü hesabım var. Bunların hepsine aynı e-posta kullandım ve bu e-postayı hiç kimseyle paylaşmadım. Ayrıca bu e-posta ile kullandığım tüm hesapların şifreleri farklı. Ben bu şifreleri unutmamak için ne yapmalıyım? Ayrıca sanal olarak depolamak istiyorum.

Şöyle basit bir şey aklımda geldi.

Şifrelerinizi bir .txt uzantılı metin belgesi içine yazın ve bu belgeyi şifreleyerek .rar dosya uzantısı içinde saklayın. Bu işlemleri birkaç kez yapın.

Örneğin:

İlk .rar şifresi: Şifre_123!
İkinci .rar şifresi: Şifre_132!
Üçüncü .rar şifresi: Şifre_213!
..
..

gibi...

Sonra bu .rar dosyasını istediğiniz bir dosya upload sitesine yükleyin. Bu yüklediğiniz dosyanın linkini de bilgisayarınızın herhangi bir yerine saklayabilir, istediğiniz zaman indirebilirsiniz. Normalde .rar dosyalarının şifresini kırmak için yazılımlar var fakat siz bu şekilde .rar dosyalarını birbiri içine birkaç kez şifreleme yaparsanız ve şifrelerinizde _ , ! gibi karakterler kullanırsanız bu şifreyi kırmak imkansıza yakın olacaktır.

Güvenilir bir Password Manager kullanabilirsiniz.

İsterseniz Gmail'de depolayın.

Drive da güvenilir ama hilaf-ı adet bir kullanım biçimi olarak Gmail, dünyanın en güvenli sunucularına sahiptir, detayı detayına dostum.

Yani mail'lerine göz atmak dışında sağlam bir bulut servisi olarak ta kullanabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı