Bilgisayara trojan girdi

GamerZ754

Hectopat
Makaleler
9
Yer
istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
gtx 1650ti 8x2 16gb ram r5 4600h
Merhab, a Valorant oynarken aniden FPS düşüşü yaşadım. Görev yöneticisinde directxrunnable by DirectX diye bir şey gördüm. 2 GB kadar RAM %50 kadar işlemci kullanıyordu, biraz araştırma yaptım ve mining trojani oldugunu buldum. Avast ve kespersky 4 adet dosya buldu, dosyaları sildi ondan sonra bir daha bigisayarda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Tryamaci Türkçe yama sitesinden bulaştığını iddia etmiş bazıları. Ben de öyle düşünüyorum, virüsün konumu bilgisayarım>windows hemen altta 2 exe dosyası var. Birkaç adet farklı konumlarda trojan parçaları var. Onları bulamadım ama silindi, şu an bir sorun yok. Sizce format atmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe yamacı sitesi zaten virüs laboratuvarı. Şu anlık sıkıntı yok ve tarama yapmışsanız bence gerek yok ama ben temiz kurulum yapmayı düşünürdüm. Malwarebytes ile tarama yapmayı deneyin:

Malwarebytes paralı mı?

15 gün dereme sürümü var, ondan sonra sadece tarama yapabilirsiniz. Gerçek zamanlı özelliği olmuyor sadece. Ayrıca, Malwarebytes'i sadece tarama için kullanmak faydalı. Gerçek zamanlı koruma için antivirüs kullanın, antimalware değil.

Kaspersky kullanabilir miyiz? İşe yarar mı?

Şu sıralar, bazı kişilerin kullandığına göre fare ve klavyeyi bozabiliyormuş. Trojan olarak gösteriyormuş ve bilgisayarı yeniden başlatınca fare ve klavye sürücüsü çalışmıyormuş. Bir sürü konu gördüm, bunlar düzelene kadar Kaspersky kullanmayın. BitDefender, ESET, Norton gibi antivirüslere yönelin.

Nasıl ya ben gecenlerde kullanmıştım neyse ki denk gelmemişim sinir krizi gecirirdim.

Nasıl ya ben kullanmıştım neyse denk gelmemişim sinir krizi gecirirdim.

Konu sahibine öneri olsun, Kaspersky kullanmasını şu sıralar önermiyorum.

Bu konulara bakabilirsiniz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…