Bilgisayara uzaktan bağlanıp kullanmak mümkün mü?

ufukkb

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, iyi bir bilgisayar toplayıp eve kurmak, üniversitede veya Türkiye'nin herhangi bir yerinde elimdeki bilgisayardan ona erişip oyun oynamak, render almak gibi işlemler yapacağım.

Acaba bu mümkün müdür?

GeForce NOW gibi nerede olursam olayım bağlanmak istiyorum tek farkı sadece oyun oynamayacağım.

Bilgisayarı eve kuracak ve evde açık bırakacak. Kaçak elektrik kullanmıyordur sanırım.
İnternet eve bağlı kalacak, ekstra 300 TL.
Statik IP alacak, ekstra 30 TL.
PC sürekli açık kalacak, ekle aylık 300 TL.
Ne gerek var? Çantada bi' laptop taşımak veya telefondan Drive'a girmek ile halledilebilecek bir işse hem de.
Hocam dediğim gibi arkadaş aile evinde kalmıyorum gibi birşey belirtmemiş, eğer sizin kafanızdaki durumları belirtmiş olsaydı tamam ama arkadaşımız bu konuda HİÇBİR bilgi vermemiş. Lütfen haber siteleri gibi göze çarpıcı ama yanıltıcı şekilde bilgi sunmayın.

Hocam dediğim gibi arkadaş aile evinde kalmıyorum gibi birşey belirtmemiş, eğer sizin kafanızdaki durumları belirtmiş olsaydı tamam ama arkadaşımız bu konuda HİÇBİR bilgi vermemiş. Lütfen haber siteleri gibi göze çarpıcı ama yanıltıcı şekilde bilgi sunmayın.
Elimdeki bilgiyle hareket etmek suç oldu. Pardon ya.

Aile evinde kalsa da elektriğe ve statik IP'ye para verecek. Aylık abonelik, statik ücret değil ya. Hem bırak işin parasal kısmını, boşu boşuna sistemi hazırda bekleterek küresel ısınmaya katkıda bulunuyor.

Ben bütün bilgiyi yükledim. Duruma göre yorumu yapılabilir.

Öncelikle teker teker yanıtlar için hepinize teşekkür ederim BIOS'tan belirli saatlerde açılıp kapanmayı ayarlayacağım veya bir tetikleyici ile kendim açıp kapatacağım

İnternet konusunda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum

Eğitim hayatım boyunca birkaç ülkeye gidebilecek gibiyim ve ağır bir oyuncu laptopunun yanında onun güvenliğindende sorumlu olacağımdan çok göz önünde durmasını istemedim onun yerine normal bir iş laptopu alıp onu gezdirmeyi tercih etmiştim.

Güvenlik nedeni ise biliyorsunuz bir yurtta veya dışarıda 30 40 binlik laptop göze çarpan bir şeydir ki bununla Fransa gibi bir yere eğitim için gidersem çalınmasınan korkuyorum. Ondan bilgisayarı ailemin evinde tutacağım ve bende normal bir laptop taşıyacağım olarak tahmin etmiştim.

Dediğiniz her şey mantıklı ağ sorunları yaşıyabilirim her zaman açık olduğundan daha hızlı eskiyebilir veya global olarak karbon ayak izimi arttırabilirim, sadece böyle bir şey olur mu olursa nasıl olur ve ne kadar kullanışlı olur diye merak etmiştim.

Siz hangi yolu tercih ederdiniz ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı