Bilgisayara uzaktan erişimle Chrome üzerinden kripto cüzdanın çalınma ihtimali nedir?

Herkese merhaba,
Dün gerek oldu ve iş bilgisayarımda Chrome üzerinden 2 adet kripto cüzdana giriş yaptım. Bilgisayar iş bilgisayarım olduğu için sürekli mail ve dosya alış verişi yapılıyor. Eğer olur da birisi bilgisayara dışarıdan müdahale edebilirse, bu cüzdanları çalma veya içeriğine müdahale etme ihtimali nedir? Eğer risk yüksek ise cüzdanlar ile ilgili tüm bilgileri nasıl kaldırabilirim? Herkese teşekkürler, iyi günler.

Hocam takılmayın bu kadar bu işlere ya. Çalmak isteyen siz PC'ye Windows kurup başlatsanız bile çalar zaten. Bende pclerime uzaktan erişimle her işimi yapıyorum. Milyon tane şey yüklü. Hiçbir sıkıntı olmaz. Sakınan göze çöp batar demişler :D

Cevabınız için teşekkür ederim ama ben tam açıklayamamışım durumu. Ben normal şartlarda bu cüzdanlara tek bir bilgisayardan giriş yapıyordum, o bilgisayarda da sadece Chrome yüklü ve sadece bu cüzdanlara giriş yapıyorum. Çünkü hem NFT hesaplarım hem de diğer kripto hesaplarım bu iki cüzdana bağlı. Yani birisi çalmak için bekliyordur demiyorum ama iş bilgisayarıma çok fazla mail ve dosya geliyor, anlık farkında olmadan spam falan bir şey açarsam, gönderen kişi Chrome üzerinden girdilerime ulaşabilir mi? Eğer ulaşırsa beni çok ciddi sıkıntıya sokar hem maddi olarak hem de diğer hesaplarıma da ulaşmamı engellerse bir sürü sorun. Bu konuda ne yapılabilir onu öğrenmek istiyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim ama ben tam açıklayamamışım durumu. Ben normal şartlarda bu cüzdanlara tek bir bilgisayardan giriş yapıyordum, o bilgisayarda da sadece Chrome yüklü ve sadece bu cüzdanlara giriş yapıyorum. Çünkü hem NFT hesaplarım hem de diğer kripto hesaplarım bu iki cüzdana bağlı. Yani birisi çalmak için bekliyordur demiyorum ama iş bilgisayarıma çok fazla mail ve dosya geliyor, anlık farkında olmadan spam falan bir şey açarsam, gönderen kişi Chrome üzerinden girdilerime ulaşabilir mi? Eğer ulaşırsa beni çok ciddi sıkıntıya sokar hem maddi olarak hem de diğer hesaplarıma da ulaşmamı engellerse bir sürü sorun. Bu konuda ne yapılabilir onu öğrenmek istiyorum.
Hocam buna net cevap vermek mümkün değil. Bu konularda çok iyi kişiler var maalesef. İsteseler siz chrome 1 dolar kaç tl yazdığınızda dahi bir şekilde o pcye girme yolunu bulurlar. Herkes için potansiyel bir tehdit var ama oran olarak çok düşük. Güvenilir antivirüs programları kullanıp spam sitelere veya reklamlara çok fazla tıklamayın bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Hocam buna net cevap vermek mümkün değil. Bu konularda çok iyi kişiler var maalesef. İsteseler siz Chrome 1 dolar kaç TL yazdığınızda dahi bir şekilde o PC'ye girme yolunu bulurlar. Herkes için potansiyel bir tehdit var ama oran olarak çok düşük. Güvenilir antivirüs programları kullanıp spam sitelere veya reklamlara çok fazla tıklamayın bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı