Çözüldü Bilgisayara virüs bulaşmış mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Humbel

Hectopat
Katılım
23 Nisan 2020
Mesajlar
757
Makaleler
1
Çözümler
2
Selam iyi günler, olay biraz uzun şimdiden belirteyim.(laptop kullanıyorum, 4 GB RAM, 920MX ekran kartı ve i5 4288u işlemcisi var)
Dün akşam KB5003173 kodlu güncellemeyi yaptım ve bilgisayarımda 2-3 video izleyip (YouTube) kapadım. Sabah bilgisayarda bir yavaşlık vardı(720p video izlerken nadir sıklıkta ancak göze batacak şekilde takılıyordu). Kardeşim bazı sitelerden canlı maç ve dizi izlediğini fark ettim(korsan). Hemen Defender ile tam tarama yaptım ve tarama sonucunda ' PUA:Win32/InstallCore ' isimli virüsü buldu. Virüsü kaldırdım ve temp, %temp% gibi dosyaları sildim(uzun süredir silmiyordum) ve restart attım. Ancak yavaşlık halen devam ediyordu lakin biraz seyrelmişti. Sorum şu, bilgisayarıma herhangi bir virüs girmiş midir? Mining virüsü olmadığını düşünüyorum çünkü bilgisayar normal değerlerde çalışıyor. Herhangi bir trojan vs. yemiş miyimdir? Çünkü Steam'ı indireceğim ve hesabımın gitmesini istemiyorum.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
(Şarjda iken de aynı. Şarjda değil iken 480p de bile kasıyor.) Lütfen yardımcı olun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes ile tam tarama yapar mısın? Bu yardımcı virüsleri temizleyebilir. Virüsü sildikten sonra hala devam ediyorsa virüs bilgisayarına zarar vermiş olabilir. Arama kutusunca CMD yazıyoruz ve yönetici olarak çalıştırıyoruz.

1621349386997.png


Gelen CMD ekranına sfc /scannow yazıyoruz işlem bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Eğer düzelmezse bilgisayarı güvenli modda başlatın. MSConfig yardımı ile güvenli modda başlatılabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı