Bilgisayara virüs girdi ne yapılmalı?

Xsenss

Centipat
Daha fazla  
Hocalarım bugün 15:00 de bilgisayarıma virüs girmiş, fakat ben bu sabah hiçbir şey indirmemiştim yani nasıl girdiğini bilmiyorum. Adam instagramımda 4 tane Elon Musk'ın Tweet'ini paylaşmış bende hemen bütün cihazlardan çıkış yaptım fakat bir şey dikkatimi çekti. Cihazlarda sadece benim cihazım vardı, başka bir cihaz yoktu o zaman nasıl post atmıştı anlamıyorum. Ayrıca Discord'umdan da 10 dolarlık satın alım yapmaya çalışmış fakat yapamamış, muhtemelen e postama girememiş. Ne yapmalıyım? (format atacağım zaten) Arkadaşımın bilgisayarı.

Önceden kurulan korsan uygulama tahminen zamana dayalı bir virüsü içinde barındırmış. Yani şöyle anlatayım. Bir uygulamanın içine "kullanıcı eğer bilgisayar 30dk dokunmamışsa çalşıtır, bu yazılımı cuma günü eğer kullanıcı 30dk kullanmamışsa çalıştır." gibi işlemler yapabilmek mümkün. Tahminen sizde buna yakalanmışsınız. İndirdiğiniz korsan uygulamalara dikkat edin.

Satın aldığın antivirüs programın varsa tarama yap ya da Windows Defender'dan eğer çıkmıyorsa direk format.

Hocalarım bugün 15:00 de bilgisayarıma virüs girmiş, fakat ben bu sabah hiçbir şey indirmemiştim yani nasıl girdiğini bilmiyorum. Adam instagramımda 4 tane Elon Musk'ın Tweet'ini paylaşmış bende hemen bütün cihazlardan çıkış yaptım fakat bir şey dikkatimi çekti. Cihazlarda sadece benim cihazım vardı, başka bir cihaz yoktu o zaman nasıl post atmıştı anlamıyorum. Ayrıca Discord'umdan da 10 dolarlık satın alım yapmaya çalışmış fakat yapamamış, muhtemelen e postama girememiş. Ne yapmalıyım? (format atacağım zaten) Arkadaşımın bilgisayarı.

Hocam hesaplarınız çalınmış gibi gözüküyor. Hesaplarınızı kurtarmaya bakın. Temizleme işi kolay zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı