Anakart/BIOS virüsü olsa önerdiğim yolla da temizlenmez. Önerim zaten basit bile olsa bu tip virüsler için.Anakart virüsü yedigini düşünmüyorum çünkü Windows Defender bile algılayabiliyorsa muhtemelen beceriksiz bir yazılımcının virüsü ya da hazır RAT da olabilir.
Anakart/BIOS virüsü olsa önerdiğim yolla da temizlenmez. Önerim zaten basit bile olsa bu tip virüsler için.
Windows üzerinden "bu bilgisayarı sıfırla" yeterli değil.
Önce verilerinizi yedekleyin ve virüs taraması yapın.
Sonra kurulum USB'si ile temiz format atın.
Verileri yedekledikten sonra virüsün yedeklenen dosyalara da bulaşmış olma ihtimaline karşı bilgisayarı Kaspersky rescue disc ile boot ederek virüs taraması yapın. Nasıl yapılacağı aşağıdaki linkte anlatılıyor. İşletim sistemine ihtiyaç yok. Bootable.
[URL
Windows üzerinden ''Bu bilgisayarı sıfırla'' yeterli değil.
Önce verilerinizi yedekleyin ve Virüs taraması yapın.
Sonra kurulum USB si ile temiz format atın.
Verileri yedekledikten sonra, kurulum yapmadan önce virüsün yedeklenen dosyalara da bulaşmış olma ihtimaline karşı bilgisayarı Karspersky Rescue Disc ile boot ederek virüs taraması yapın. Nasıl yapılacağı aşağıdaki linkte anlatılıyor. İşletim sistemine ihtiyaç yok. Bootable.
Çözüldü: Comodo kalıcı enfeksiyonları temizleme işlemi sonrası PC açılmıyor
Öncelikle merhaba dostlar. Ben bugün bilgisayarda virüs olduğundan şüphelendim. Tarama virüs çıkmadı ben de bir de bu seçeneği deneyeyim dedim. Her şey düzgün giderken taramamız gereken gizli hizmetler var PC'nin'i yeniden başlatın dedi. Tamam dedim sonra otomatik onarım dedi başlamadı. Günlük...www.technopat.net
Verileri yedekledikten sonra, kurulum yapmadan önce virüsün yedeklenen dosyalara da bulaşmış olma ihtimaline karşı bilgisayarı Kaspersky rescue disc ile boot ederek virüs taraması yapın. Nasıl yapılacağı aşağıdaki linkte anlatılıyor. İşletim sistemine ihtiyaç yok. Bootable.
birÇözüldü: Comodo kalıcı enfeksiyonları temizleme işlemi sonrası PC açılmıyor
Öncelikle merhaba dostlar. Ben bugün bilgisayarda virüs olduğundan şüphelendim. Tarama virüs çıkmadı ben de bir de bu seçeneği deneyeyim dedim. Her şey düzgün giderken taramamız gereken gizli hizmetler var PC'nin'i yeniden başlatın dedi. Tamam dedim sonra otomatik onarım dedi başlamadı. Günlük...www.technopat.net
Verileri yedekledikten sonra, kurulum yapmadan önce virüsün yedeklenen dosyalara da bulaşmış olma ihtimaline karşı bilgisayarı Kaspersky rescue disc ile boot ederek virüs taraması yapın. Nasıl yapılacağı aşağıdaki linkte anlatılıyor. İşletim sistemine ihtiyaç yok. Bootable.
Çözüldü: Comodo kalıcı enfeksiyonları temizleme işlemi sonrası PC açılmıyor
Bu işlemi yarın yapabilir miyim? Yarın işim varda. Şu anda hesaplarda bir guvenlik sorunu gözükmüyor. Çoğunda 2. faktör var.
Bilgileri neyle yedekleyeyim? Onu da söyleyebilir misiniz?
bilgileri nasıl yedeklicem ??Bugün yapsan iyi olur tek tek hacklenmek yerine kurtarabildigini kurtar.
Bilgileri derken?bilgileri nasıl yedeklicem ??
Bilgileri derken?
Benim kastettiğim resim belge gibi şeyleri USB belleğe kopyalamak.
Bilgisayar sıfırlama ne işe yarar?
Sistem şişti, hantallaştı, pek çok program vs oyun kurdum kaldırdım, ayarlarla oynadım vsvsvs.
Temiz bir başlangıç yapmak istiyorsam bilgisayarı sıfırlarım.
Virüs programları ne işe yarar?
Asıl işlevleri virüs temizlemek değil, bulaşmasını engellemektir. Evet virüs temizleme işini de yaparlar ama virüsün bozduğu sistem dosyaları var ise onarmazlar. Benim içim rahat etmez, format atarım.
bilgisayarı sıfırlama işlemi başarı ile neticelenmişse kullanmaya devam edin ama şunu bilin bilgisayar sıfırlama format atma ile aynı şey değil ve az/çok virüs kalma ihtimali var.
İçiniz rahat ettiyse sorun yok, etmezse yarın bir gün format atabilirsiniz.
resim belge ben kullanmıyorum o zaman diğer dediklerini yapıyorumBilgileri derken?
Benim kastettiğim resim belge gibi şeyleri USB belleğe kopyalamak.
Bilgisayar sıfırlama ne işe yarar?
Sistem şişti, hantallaştı, pek çok program vs oyun kurdum kaldırdım, ayarlarla oynadım vsvsvs
Temiz bir başlangıç yapmak istiyorsam bilgisayarı sıfırlarım.
Virüs programları ne işe yarar?
Asıl işlevleri virüs temizlemek değil, bulaşmasını engellemektir. Evet virüs temizleme işini de yaparlar ama virüsün bozduğu sistem dosyaları var ise onarmazlar. Benim içim rahat etmez, format atarım.
Bilgisayarı sıfırlama işlemi başarı ile neticelenmişse kullanmaya devam edin ama şunu bilin bilgisayar sıfırlama format atma ile aynı şey değil ve az/çok virüs kalma ihtimali var.
İçiniz rahat ettiyse sorun yok, etmezse yarın birgün format atabilirsiniz.
şuanda elim ayağım titriyor gece gece o yüzden bende ne yaptığımı bilmiyorumHocam işimiz zor vallahi bir şey anlatmak günümüzde o kadar zorlaştı ki kendimi 2011 de hissediyorum.
Resim belge ben kullanmıyorum o zaman diğer dediklerini yapıyorum.
Şu anda elim ayağım titriyor gece gece o yüzden bende ne yaptığımı bilmiyorum.
O zaman direk PC yi yeni almış da kurulum yapıyormuş gibi Windows kurulum USB si kullanabilirsiniz.resim belge ben kullanmıyorum o zaman diğer dediklerini yapıyorum