Çözüldü Bilgisayara virüs girdi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kyrieelchavoo

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
CS2 skinchangerla uğraşırken virüs yedi bilgisayar Windows'a girdiğim zaman aşağıdaki ekranla karşılaşıyorum. Yardım edin BIOS'tan sıfırlama çözümü falan yok mu? Format için flashım vardı daha önceden onu takınca da PC BIOS'da donuyor sökünce geri düzeliyor.

Dosya Ekleri

• IMG_1342.jpeg
    362,6 KB · Görüntüleme: 1.051
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu şekilde çözdüm, BIOS'da F7 yapıp Advanced menüsüne girip boot sekmesini açıyoruz. Oradan ne kadar başlatma seçeneği varsa enabled olanları disabled yapıyoruz, sadece Realtek Boot Manager ve diskinizin ismi gözükecek şekilde olması gerekiyor (örnek veriyorum benimki kingstonsa 512 vb ). F10 yapıp format atıyorsunuz, doğru yaptıysak ondan sonrası format zaten. Emeği geçen vaktini ayıran herkese çok teşekkür ederim.
Dediğiniz yöntemi yapıcam hocam ama ilk format flashı lazım bana ondan sonra kurtulmuş olma ihtimalim var mı

Dediğiniz yöntemi yapıcam hocam ama ilk format flashı lazım bana ondan sonra kurtulmuş olma ihtimalim var mı
Öncelikle diski sıfırladığınızı hiç sanmıyorum.. O disk sıfırlanmamıştır. Olan tek şey boot etmemesi ki etmez.
Yazdığım yöntem ile sorun çözülmez ise HDD yi ya çöpe atın ya da bu işlerden az-çok anlayan birisi diski silmeyi denesin.

Hocam bios da boot optionların hepsini tek tek enabled yapmıştım baş sırayada realteki aldım disk gözüküyor ancak başında Windows boot yazısı teknik olarak sıfırladık galiba ama şunu anlamadım açıldığı zaman american megantrends ekranı gelmesi gerekmiyor mu Windows yoksa bende yukarda attığım 2.resimdeki yazılar var

Temiz bir ssd alıp taksam Windows kursam sorunsuz şekilde devam edebilirmiyim cihazı kullanmaya

Hocam merakımdan soruyorum peki ilk başta açılan Windows virüs ekranına kadar gelirken şuan neden direkt biosa atıyor ve hiç anlamadığım yazılar olan bi ekran çıkıp ondan sonra beni biosa yönlendiriyor

Temiz bir ssd alıp taksam Windows kursam sorunsuz şekilde devam edebilirmiyim cihazı kullanmaya
Bana sorarsanız %100 kullanabilirsiniz. Çok nadiren BIOS'a da virüs bulaşma ihtimali var. Bu durumda PC nin teknik servise gönderilip BIOS un yeniden yüklenmesi gerekebilir.
BIOS la ilgili yaptığım açıklamaları gözardı edebilirsiniz. SSD alın, eski HDD nizi de asla başka bir PC ye takmayın.

Virüs fidye virüsü olduğu için boot ayarlarını bozmaması, sistemi erişilemez hale getirmesi gerekiyor. Boot etmeseydi fidye virüsü olmasının bir anlamı kalmazdı.

Virüs fidye virüsü olduğu için boot ayarlarını bozmaması, sistemi erişilemez hale getirmesi gerekiyor. Boot etmeseydi fidye virüsü olmasının bir anlamı kalmazdı.
Hocam flash ile bu diskin üzerine Windows kurayım mı o zaman

Evet, ssd sıfırlanmış gibi ve windows yok, format usb si lazım
Aynısını sizde soruyorum hocam

Boot etmesinden bahsetmedim. CMD ile işlem yapılabilmesinden bahsettim.
Ayrıca BOOT tan kasıt Windows'un açılmasını görüyoruz. Yoksa açılışta direk o malum ekran geliyor ise O da boot.

@kyrieelchavoo NVMe kullanıyorsanız bir NVMe SSD kutusu, SATA kullanıyorsanız bir SATA SSD kutusu alıp USB üzerinden başka bir bilgisayarda güvenli mod açıkken bağlayıp SSD'yi 2 kere tamamen formatlamanızı öneririm. Bu şekilde sorunsuz kullanabilirsiniz.

Boot etmesinden bahsetmedim. CMD ile işlem yapılabilmesinden bahsettim.
Ayrıca boottan kasıt Windows'un açılmasını görüyoruz. Yoksa açılışta direk o malum ekran geliyor ise o da boot.

Arkadaş Windows açıldığı zaman o ekranın geldiğinden bahsetmiş, diğer türlü ödeme yapıldığında verilen keyi girdiğinizde doğru olup olmadığını da anlayamazdı.

@kyrieelchavoo eğer erişebilirseniz Windows kurulumunda karşınıza çıkan disk yöneticisi ile de 1-2 kere tamamen sıfırlamanız işe yarayabilir, sonuçta Windows kurulumu flash üzerinden başlıyor.

@enzyyx
Tamam..
Yani yapmamız gereken şey fidye virüsü bulaşmış ve kilitlenmiş bir Windows sisteminin komut satırına ulaşarak işlem yapmak. Yapmak istediğiniz şey bu ise sözüm yok.. Bu mudur?

Değil ise hangi konuda fikir ayrılığı içindeyiz?

Bu tarz yazılımlar zaten CMD ve diğer programlara erişimi kısıtladığı için yapılamıyor, bu yüzden diski tamamen sıfırlamayı öneriyorum.
Tamam da USB kullanmadan CMD üzerinden sıfırlamayı önermiyor muydunuz? Ben mi yanlış gördüm. USB kullanmadan erişebileceği tek CMD diskte bulunan CMD değil mi?

@enzyyx
Tamam.
Yani yapmamız gereken şey fidye virüsü bulaşmış ve kilitlenmiş bir Windows sisteminin komut satırına ulaşarak işlem yapmak. Yapmak istediğiniz şey bu ise sözüm yok. Bu mudur?

Bu tarz yazılımlar zaten CMD ve diğer programlara erişimi kısıtladığı için yapılamıyor, bu yüzden diski tamamen sıfırlamayı öneriyorum.

Tabii ki bazen bu yazılımlar Windows + tab yapıp yeni masaüstü açtığınızda anlayamayacak kadar aptal olabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…