Bilgisayara virüs mü bulaştı?

19yunusemre

Decapat
Daha fazla  
2 hafta önce Assetto Corsa mod indirdim ve bu mod yüzünden bilgisayara bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Önce assetto oynarken bellek kullanımı yüzde 99 oluyordu (16 GB RAM). Bende modda optimizasyon sorunu olduğunu düşünüp modu silmeye çalıştım komple silemeyince direkt oyunu sildim. O günden beri PC de istemediğim şeyler oluyor. Kullandığım gamepad takınca bazen bozuluyor, bazı oyunlarda aşırı performans düşüşü gibi şeyler oluyor. Virüs bulaştığını düşünüyorum çünkü Valorant'ta 500 FPS alırken olaylardan sonra şu an 200'lerde geziniyorum. Virüs bulaşıp bulaşmadığına nasıl emin olabilirim. (hem PC daha ilk ayını doldurmadı)

Arkadaşların dediği gibi antivirüs indirip taratın içiniz rahat etmezse format atın.

silinmiyor

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-10-13 210643.png
    52 KB · Görüntüleme: 59
  • Ekran görüntüsü 2023-10-13 210655.png
    53,4 KB · Görüntüleme: 59
Aşağıda linkini eklediğim konudaki yolu izleyin virüs temizlenir.
Çünkü Windows üzerinden değil.

===> Bootable Karspersky. (Kaspersky Rescue Disk)

*** İyi akşamlar...

Son düzenleme:
bu işlemden sonra aynen devam edebilecekmiyim yoksa format gibi birşey mi

Aynen devam.

bu işlemden sonra aynen devam edebilecekmiyim yoksa format gibi birşey mi

Format değil. Var ise virüsleri temizleyecek.
Üstelik oluşturmuş olduğun USB sadece virüs taraması için değil pek çok iş için kullanılabilir.
Örneğin açılmayan herhangi bir bilgisayardaki dosyalara ulaşabilir ve dosyalarını dilediğin yere taşıyabilirsin. vsvsvsvs videoları biraz dikkatle ve arada durdurarak/pause izlerseniz ileride oluşabilcek başka sorunlarda kullanabileceğiniz bir araç olduğunu göreceksiniz. (USB üzerinden çalışan basit bir live işletim sistemi (windows) gibi düşünebilirsiniz.)

İyi akşamlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…