Bilgisayara virüs mü bulaştı?

19yunusemre

Decapat
Daha fazla  
2 hafta önce Assetto Corsa mod indirdim ve bu mod yüzünden bilgisayara bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Önce assetto oynarken bellek kullanımı yüzde 99 oluyordu (16 GB RAM). Bende modda optimizasyon sorunu olduğunu düşünüp modu silmeye çalıştım komple silemeyince direkt oyunu sildim. O günden beri PC de istemediğim şeyler oluyor. Kullandığım gamepad takınca bazen bozuluyor, bazı oyunlarda aşırı performans düşüşü gibi şeyler oluyor. Virüs bulaştığını düşünüyorum çünkü Valorant'ta 500 FPS alırken olaylardan sonra şu an 200'lerde geziniyorum. Virüs bulaşıp bulaşmadığına nasıl emin olabilirim. (hem PC daha ilk ayını doldurmadı)

Format değil. Var ise virüsleri temizleyecek.
Üstelik oluşturmuş olduğun USB sadece virüs taraması için değil pek çok iş için kullanılabilir.
Örneğin açılmayan herhangi bir bilgisayardaki dosyalara ulaşabilir ve dosyalarını dilediğin yere taşıyabilirsin. vsvsvsvs videoları biraz dikkatle ve arada durdurarak/pause izlerseniz ileride oluşabilcek başka sorunlarda kullanabileceğiniz bir araç olduğunu göreceksiniz. (USB üzerinden çalışan basit bir live işletim sistemi (windows) gibi düşünebilirsiniz.)

İyi akşamlar..
İşlemlerin hepsini eksiksiz yaptım kaspersky i actım dil seçim kısmını yaptım graphic kisminda entere tikladim ve sonra ekran açılmadı şuan siyah ekran var devami gelmiyor kaldı

Düşük grafiği seçerek tekrar dene bakalım. Bir müddet bekle.
Buna rağmen gene olmaz ise bios ayarlarında başka ayarların da yapılması gerekiyor demektir.
Secure boot'u disabled yap,
Gene olmaz ise Bios ekranından sekmelerin ekrean görüntüsünü atarsan bootu engelleme ihtimali olan şeyleri görebiliriz.

(Bios legacy moda alınırsa da çalışma ihtimali var.)

@19yunusemre kardeşim.
Sorununla direk alakalı olmayan bir mesaj yazmak istedim.
Muhtemelen sorunun çözülecek ama çözülmese bile harcadığın zamana üzülme çünkü hala kazançlı olacaksın.
Tecrübe ederek öğrenmenin yerini hiçbir şey tutmaz. Uğraşılarının semeresini hayatın boyunca yiyeceksin. :)

Ömrüm boyunca hiç kullanmayacağımdan emin olduğum birşey için hiç uyumadan 48 saat uğraştım ama bu uğraşı sırasında edindiğim tecrübe ve öğrendiğim şeyler defalarca işime yaradı ve yaramaya devam ediyor. Kolaya kaçmayalım. Hiçbir emek semeresiz kalmaz.

İyi akşamlar....

Son düzenleme:
Düşük grafiği seçerek tekrar dene bakalım. Bir müddet bekle.
Buna rağmen gene olmaz ise bios ayarlarında başka ayarların da yapılması gerekiyor demektir.
Secure boot'u disabled yap,
Gene olmaz ise Bios ekranından sekmelerin ekrean görüntüsünü atarsan bootu engelleme ihtimali olan şeyleri görebiliriz.

(Bios legacy moda alınırsa da çalışma ihtimali var.)

@19yunusemre kardeşim.
Sorununla direk alakalı olmayan bir mesaj yazmak istedim.
Muhtemelen sorunun çözülecek ama çözülmese bile harcadığın zamana üzülme çünkü hala kazançlı olacaksın.
Tecrübe ederek öğrenmenin yerini hiçbir şey tutmaz. Uğraşılarının semeresini hayatın boyunca yiyeceksin. :)

Ömrüm boyunca hiç kullanmayacağımdan emin olduğum birşey için hiç uyumadan 48 saat uğraştım ama bu uğraşı sırasında edindiğim tecrübe ve öğrendiğim şeyler defalarca işime yaradı ve yaramaya devam ediyor. Kolaya kaçmayalım. Hiçbir emek semeresiz kalmaz.

İyi akşamlar....
birtürlü olmadı bunlar ama şu anda bi uyg ile sildim şuan virüs taramada gözükmüyor. Ama içim rahat etmiyor format atmayı düşünüyorum sizce atmaya gerek varmı (tek nedenim valoda 350 fps almam)

birkaç format videosu izledim şu kısmı bir türlü anlamadım pc aldığım ilk günkü gibi temiz olsun hiçbir dosyayı yedeklemicem bu aşamada ne yapcam

Dosya Ekleri

• indir.jpg
    indir.jpg
    4,9 KB · Görüntüleme: 36

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı