Bilgisayara virüs mü bulaştı?

İsimli biri

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarıma sistem geri yükleme yaptım. Sistem geri yükleme aşırı uzun sürdü ve bitince birdenbire bilgisayar çoktü. %0 birden %100 oldu ve bilgisayar yeniden başladı açıldığında yine aynı şey oldu. Sonrakinde yine oldu. Bilgisayarı formatladım. Minecraft oynarken birden modemin sağ ve sol tuşları yer değiştirdi. Geri düzelttim. Bilgisayarı kapatınca birden yeniden açıldı. Tekrar kapamaya çalışınca biri bu bilgisayarı kullanıyor kapatırsanız çalışmaları kaybolmayabilir diye bir mesaj aldım. Ne yapabilirim?

Sistem geri yükleme sağlıklı çalışmıyor. O kısmı dert etmeyin. Zaten sonradan format da atmışsınız.

Önce Windows defender ile çevrimdışı sistem taraması yapın.
Sonuç içinizi rahatlatmaz ve sizi tatmin etmez ise Karspersky rescue disk veya normal karspersky kullanarak tarama yapın. Virüs çıkar ise temizleyin.

O almış olduğunuz biri bu bilgisayaı kullanıyor .. mesajının farklı nedenleri olabilir. Normal sistem mesajı olabileceği gibi sistemin hacklendiğini de gösterebilir. Kesin birşey söylemek zor.

Crack'li programlar kullanmak, bu tip programları kurmak ve kullanmak için güvenliği geçici de olsa kapatmak ciddi risk içeren eylemler.

Tekrar kurulum yapın ama kurulum esnasında eski verileri-dosyaları kurtar seçeneği ile ilerlerseniz var ise virüs'ü de yeni sisteme taşıyor olabilirsiniz.

Sistem geri yükleme sağlıklı çalışmıyor. O kısmı dert etmeyin. Zaten sonradan format da atmışsınız.

Önce Windows Defender ile çevrimdışı sistem taraması yapın.
Sonuç içinizi rahatlatmaz ve sizi tatmin etmez ise Kaspersky Rescue Disk veya normal Kaspersky kullanarak tarama yapın. Virüs çıkar ise temizleyin.

O almış olduğunuz biri bu bilgisayaı kullanıyor. Mesajının farklı nedenleri olabilir. Normal sistem mesajı olabileceği gibi sistemin hacklendiğini de gösterebilir. Kesin bir şey söylemek zor.

Crack'li programlar kullanmak, bu tip programları kurmak ve kullanmak için güvenliği geçici de olsa kapatmak ciddi risk içeren eylemler.

Tekrar kurulum yapın ama kurulum esnasında eski verileri-dosyaları kurtar seçeneği ile ilerlerseniz virüs'ü de yeni sisteme taşıyor olabilirsiniz.

Crackli Windows satın almıştım. O yüzden olabilir mi?

Crackli Windows satın almıştım. O yüzden olabilir mi?
Olabilir. Crackli Windows'satın almaya hiç gerek yok. Orjinal ISO kullanın.
İnternet üzerinde çok ucuz fiyata geçerli dijital lisanslar satılıyor. 150 TL civarında olması lazım.
Aynı fiyata dahi olsa tavsiyem Windows Home lisansı alın, Pro değil.
Örnek bir dijital lisans satıcı:

Olabilir. Crackli Windows'satın almaya hiç gerek yok. Orijinal ISO kullanın.
İnternet üzerinde çok ucuz fiyata geçerli dijital lisanslar satılıyor. 150 TL civarında olması lazım.
Aynı fiyata dahi olsa tavsiyem Windows Home lisansı alın, Pro değil.

Afedersiniz. 99TL'ye Windows 11 Pro alnıştım.

Afedersiniz. 99TL'ye Windows 11 Pro alnıştım.
Almıştım derken neyi almıştınız? Lisans anahtarını kastediyorsunuz değil mi?
Öyle ise rahat rahat kullanabilirsiniz. Home şart değil.

Yalnız kurulum yapmak için kullanacağınız ISO yu dış kaynaklardan değil Microsoft'un sitesinden indirin.

Windows deffender ile tam tarama yaptım bir şey yok.

Önce Windows defender ile çevrimdışı sistem taraması yapın.
Sonuç içinizi rahatlatmaz ve sizi tatmin etmez ise Karspersky rescue disk veya normal karspersky kullanarak tarama yapın. Virüs çıkar ise temizleyin.

O almış olduğunuz biri bu bilgisayaı kullanıyor .. mesajının farklı nedenleri olabilir. Normal sistem mesajı olabileceği gibi sistemin hacklendiğini de gösterebilir. Kesin birşey söylemek zor.

Tekrar kurulum yapın ama kurulum esnasında eski verileri-dosyaları kurtar seçeneği ile ilerlerseniz var ise virüs'ü de yeni sisteme taşıyor olabilirsiniz.

Şimdilik tek söyleyebileceğim şey;
Bu hali ile kullanmaya devam edin. Tekrar benzer bir sorun yaşarsanız format atın.
Format atarken kurulumun tüm aşamalarına titizlik gösterin ki sorunsuz kurduğunuzdan emin olasınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı