Kaspersky indirip taratın, bulamazsa ama hala virüs olduğunu düşünüyorsanız format atmayı deneyin.Öncelikle yanlış başlığa yazıyorsam özür dilerim. Sırf bu konu için en acilinden üye oldum
Geçen günlerde kırtasiyeye flash bellek ile çıktı almak gibi bir hata yaptım. Bugün flashı laptopa takınca hemen.
win32/sillysharecopy.e inf worm.
(Konum olarak D:\ autorun diye bir yerde mi neydi.)
Adlı bir virüs uyarısı verdi. (sanırım solucan virüsmüş...) Hemen flashı çektim ama artık eminim çok geç oldukaldır dedim ama o olmayınca karantinaya aldım. Şu an "kaldırıldı veya tekrar yüklendi" yazıyı Defender üzerinden bakınca. Karantinaya alındı da yazmıyor...
Bende Microsoft Defender dışında av yok. Onunla hem normal hem çevrimdışı tarama yaptım bir şey bulamadı.
Allah için bana yardım edin. Aşırı bilgisiz birisiyim bu konularda. Virüs gitmiş midir? Hala varsa nasıl anlarım? Ne yapmam lazım?
Çok teşekkür ederim şimdiden.
Öncelikle yanlış başlığa yazıyorsam özür dilerim. Sırf bu konu için en acilinden üye oldum
Geçen günlerde kırtasiyeye flash bellek ile çıktı almak gibi bir hata yaptım. Bugün flashı laptopa takınca hemen.
win32/sillysharecopy.e inf worm.
(Konum olarak D:\ autorun diye bir yerde mi neydi.)
Adlı bir virüs uyarısı verdi. (sanırım solucan virüsmüş...) Hemen flashı çektim ama artık eminim çok geç oldukaldır dedim ama o olmayınca karantinaya aldım. Şu an "kaldırıldı veya tekrar yüklendi" yazıyı Defender üzerinden bakınca. Karantinaya alındı da yazmıyor...
Bende Microsoft Defender dışında av yok. Onunla hem normal hem çevrimdışı tarama yaptım bir şey bulamadı.
Allah için bana yardım edin. Aşırı bilgisiz birisiyim bu konularda. Virüs gitmiş midir? Hala varsa nasıl anlarım? Ne yapmam lazım?
Çok teşekkür ederim şimdiden.
merhaba o dediğiniz şeyi direkt Google üzerinden mi indirmem lazım.. bi de ücretsiz mi acaba?Kaspersky indirip taratın, bulamazsa ama hala virüs olduğunu düşünüyorsanız format atmayı deneyin.
defender üzerinden çevrimdışı tam tarama diye bir şey yapmıştım. Gene de bağlantıyı kesip tekrar bi tarama yapayım. teşekkür ederimGeçmiş olsun hocam :/ şaka bir yana siz yine de dikkat edin C dizinine bulaşmamış anladığım kadarıyla. Dikkat edin ve internet bağlantısını keserek tam tarama yapın.
bu dediğiniz şeyleri direkt Googledan mı indireceğim.. bi de onlar bela olmasın sonra başıma ya hahahahaKaspersky ve malwerbyts indirip tarayın.
Kaspersky normalde paralı ama 30 gün deneme var. Malwarebytes da aynı şekilde.merhaba o dediğiniz şeyi direkt Google üzerinden mi indirmem lazım.. bi de ücretsiz mi acaba?
defender üzerinden çevrimdışı tam tarama diye bir şey yapmıştım. Gene de bağlantıyı kesip tekrar bi tarama yapayım. teşekkür ederim
bu dediğiniz şeyleri direkt Googledan mı indireceğim.. bi de onlar bela olmasın sonra başıma ya hahahaha
Merhaba o dediğiniz şeyi direkt Google üzerinden mi indirmem lazım. Bir de ücretsiz mi acaba?
Defender üzerinden çevrimdışı tam tarama diye bir şey yapmıştım. Gene de bağlantıyı kesip tekrar bir tarama yapayım. Teşekkür ederim.
bi de benim laptopta D yok ki... Yani C var onu görüyorum ama D niye yok ya da en azından gözükmüyor. Virüsünde üzerine gelince etkilenen ögeler kısmında D:\Autorun. inf yazıyor. Bu tam olarak ne demek?Rica ederim bağlantıyı kesip yapmak önemli bazı virusler internet veya ağ bağlantısına ihitiyaç duyuyor. [Tam emin değilim uzaktan bağlantı da olabilir] bağlantı olmadığı zaman pasif oluyor Defender da yakalar belki.
Teşekkür ederim deneyeceğimKaspersky normalde paralı ama 30 gün deneme var. Malwarebytes da aynı şekilde.
Bir de benim laptopta D yok ki... Yani C var onu görüyorum ama D niye yok ya da en azından gözükmüyor. Virüsünde üzerine gelince etkilenen ögeler kısmında D:\autorun. İnf yazıyor. Bu tam olarak ne demek?
Özür diliyorum sizi de rahatsız ediyorum. Ama bakın ben bu kadar bilgisizim işte
Teşekkür ederim deneyeceğim.
ufacık bişi daha soracağım. bi kaç kişi kaspersky'dan memnun olmamış hatta virüs getiriyor filan demiş ekşisözlük'te.. Güvenilir değil mi..? İyice yakmayın sonra kendimiKaspersky ve malwerbyts indirip tarayın.