Bilgisayarcı Format İçin Ne Kadar İster?

Adam bilmiyorum demiş napsın. Heryerde 30 lira fix ücrettir. Korsanı basar üstüne kmspico çakar eline verir.
Sonra hocam lisans uçar bir sürü uğraşırsınız. Sayın "bakkalımız" bütün dualarımızı alır. Adamlar bildiğiniz kendi paramızla rezil etmek için yapmaya başlamış bu işi, format atmayı bilen bilgisayarcı oluyor ya o koyuyor işte adama.

Yıl 2017 oldu. Artık format için bakkal yerlere para vermeyi kesin.
Artık şu piyasadaki bakkallar batsın istiyorum, özellikle de kardeşim benim yokluğumda bozulan bilgisayarı sürekli s.a / a.s diyerek kendine güvendiren bilgisayarcıya götürüp: PSU, HDD, Anakart Swich bağlantılarını söküp kardeşimin eline geri verip eve yolladığından beri...

Format atmak çok basit bir iş arkadaşlar boşuna bilgisayarcıya götürmeyin 30tl nize yazık eğer bilgisayarınız yavaşladı diye atıcaksanız windows lisansını gösteren bazı programlar var ondan yükleyin key i kağıda yazın ondan sonra 8gb ve üstü bi flashınız olsun rufüs diye bir program var onuda indirin ve eski kullandığınız windowsun internetten iso sunu bulun rufüs ile onu flash diske yazdırıp biosa girin ve boot sekmesinden 1. boot seçeneğini flash diskiniz olarak seçin sonra save & exit deyin. sonra zaten kurulum ekranına atıcaktır oradan devam edin hard diskinizi biçimlendirmeniz gerekicek biçimlendirip kurulumu yapıcağınız bölüme tıklayıp devam ediceksiniz o kuruyo zaten kuruncada kağıda yazdığınız keyi girip tamamlıyosunuz kullanıma hazır.
Ha bide bozulduysa başka bir bilgisayardan kurmak istediğiniz windowsu alıp aynı diğeri gibi rufüsla flash diske yazdırdıktan sonra aynı adımlarla devam edin fakat keyiniz olmadığı için korsan kullanmalısınız bunun içinde kmspico diye bir program var onu kullanarak yapabilirsiniz.

Hocam konuyu hortlattım ama kusura bakmayın. Windows 7 kullanıyorum format atıp windows 10 a geçmek istiyorum nasıl yapabilirim?
Hocam windows 7 kullanıyorum format atıp windows 10 a nasıl geçebilirim?

@Vesselam13 Recep Baltaş'ın videolarına bak. Çok kolay bir şekilde atabilirsin.

Teşekkürler. Format sonrası internete girememe sorunu olmaz değil mi hemen bağlanabilir miyim?
Teşekkürler. Format sonrası internete girememe sorunu olmaz değil mi hemen bağlanabilir miyim?
Bir de BIOS güncel olmasa sıkıntı çıkarır mı?

Internete bağlanabilirsin. Windows 10, sürücüleri windows update üzerinden otomatik indiriyor.
BIOS'un güncel olmaması sıkıntı çıkarmaz, sadece boot sırasını değiştireceksin.

Internete bağlanabilirsin. Windows 10, sürücüleri windows update üzerinden otomatik indiriyor.
BIOS'un güncel olmaması sıkıntı çıkarmaz, sadece boot sırasını değiştireceksin.
Teşekkürler bugün yükseltmeyi yapacağım.

İnternet kartının sürücüsünü her ihtimale karşı bir USB'nin içinde tut sonra bütün sürücüleri yükle (bazı internet kartları sürücüleri olmadan çalışmıyorlar).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…