Bilgisayarcı macunu ile R7 265 ekran kartında 20 derecelik düşüş

Yer
Mère-Lachaiselongue Cemetery
Daha fazla  
Selamlar. Bu konuyu biraz aklında ekran kartıma macun yenilemesi yapmalı mıyım acaba diye soranlara yönelik açtım. Bundan 3 sene önce bilgisayarcıdan R7 265 ekran kartını almıştım. Haliyle 2.el. Muhtemelen satan adamda 1 yıl kadar kullanmıştır yani. Etti 4 senelik bir ekran kartı. 4 sene boyunca macun yenilmesi yapmadan kullandım. Sıcaklıklar ortalama 2, 2.5 sene kadar iyiydi. Ne zaman ki yavaş yavaş 3. senesini de doldurmaya yakınken sıcaklıklar yavaştan alarm vermeye başladı. FurMark testinde 2 dakikada %100 fan hızı ile 90 dereceye ulaşıyordu. Ekran kartı macun yenilemesin bilmeyenler için zor bir iş olduğunu bildiğimden 2-3 hafta daha erteledim. En sonunda dayanılmaz raddeye gelen kadar. Kendim anlamadığımdan bilgisayarcıya götürdüm ekran kartını. 10 dakikada işlemi bitirip karşılığında 30 TL aldı adam. Bende korka korka eve gidiyorum umarım bir sorun olmamıştır diye. Taktım çalıştı. Sonra FurMark testinde sokayım dedim hemen. O ismini bilmediğim macun 20 derecelik düşüş yaşattırdı. Artık 10 dakikada %49 fan hızı ile en fazla 70 dereceyi gördü. Havalarda temmuz sıcağı bu arada.

Yani eğer ki ekran kartınızı 2-3 sene boyunca macun yenilemesini yapmadıysanız veya yaptırmadıysanız ve sıcaklık sorununuz varsa kesinlikle yaptırın. Bir de marka macun almış olsam 30 dereceye yakın düşüş yaşardım herhalde. Tabi bu işlerden anlamıyorsanız kesinlikle bilen birine yaptırmayı unutmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı