Bilgisayarcılar format atarken key'i nereden alıyorlar?

Bende geçen sene bilgisayarımı formatlattırıp 64 bit'e geçtim, bu kadar ucuza nasıl yapıyorlar diye hep merak ederdim. Peki bende şuana kadar bir sorun yoktu hiç hatırlatma dahi gelmedi hatta, korsan olduğunu nasıl anlarım?

Dostum bu iş internet üzerinden oluyor. Ben mesela bir program kullanıyorum oradan yapıyorum başka yollarla da yapılabiliyor ama kurallar gereği olayı tam olarak sana anlatamam ilgilenen arkadaşlar vardır.

Orjinal OEM ise neden olmasın? OEM keyler e-mail üzerinden sabitlenmiyor mu?
Arkadaşım, OEM'in mantığı 1 sistemde kullanmaktır. Lisansı girdiğin ve onayladığın an o lisans anakartta kayıt altına alınır ve başka bir bilgisayarda kullanılamaz.
Ne güzel işmiş, 1 tane lisans satın alalım, 10 kişi kullanalım. Keşke olsa öyle.

Arkadaşım, OEM'in mantığı 1 sistemde kullanmaktır. Lisansı girdiğin ve onayladığın an o lisans anakartta kayıt altına alınır ve başka bir bilgisayarda kullanılamaz.
Ne güzel işmiş, 1 tane lisans satın alalım, 10 kişi kullanalım. Keşke olsa öyle.

10 kişiden bahsetmiyorum zaten. 1 kişi 1 OEM'i 1 makinede istediği kadar kullanabilir demek istiyorum. Format attığı zaman da aynı keyi kullanabilir diyorum.

Dostlarım acaba sıfırdan bilgisayar alırsak şuan ki key'imizi kullanabilir miyiz?

10 kişiden bahsetmiyorum zaten. 1 kişi 1 OEM'i 1 makinede istediği kadar kullanabilir demek istiyorum. Format attığı zaman da aynı keyi kullanabilir diyorum.
Arkadaş sıfırdan bilgisayar kurmaktan bahsediyor. Format attığı zaman elbette aynı keyi tekrar kullanabilir. Konuyu nasıl anladınız çözebilmiş değilim.

Arkadaş sıfırdan bilgisayar kurmaktan bahsediyor. Format attığı zaman elbette aynı keyi tekrar kullanabilir. Konuyu nasıl anladınız çözebilmiş değilim.

Anlatım bozukluğu oldu sanırım. Eski sistemini formatlar böylece keyini sıfırdan kurduğu sisteminde çalıştırır. Konuyu da gayet normal anladığımı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı