Bilgisayarcıya format attırdıktan sonra virüs bulaştı

  • Konuyu başlatan chagan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 1.443

chagan

Hectopat
Katılım
16 Aralık 2021
Mesajlar
435
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarıma bugün format attırdım ve bilgisayar öncesinden çok daha değişik geldi. Sonra bildirimlere baktım hack adında bir dosyanın bulunduğu yazıyordu. Antivirüs programı indirdim hemen virüsleri sildim fakat tekrar olabilir mi? Bilgisayarcıya hesap sormalı mıyım?
 
BIOS virüsleri o kadar yaygın değil diye biliyorum çok abartmıyor musunuz?


 


Yani bu nadir oldukları gerçeğini değiştirmiyor.
 
Nadirliğinden çok kontrolün kimin elinde olduğu gerçeği var. Kasa kontrölü verilen kişide yani BIOS güncellemesi atmış ve bu sırada kötü niyeti varsa ve elinde bu zararlıdan varsa sızdırma olmuş olabilir.

Evet haklısınız zaten ben diğer arkadaşın yandık bittik anakart çöp oldu tavrına tepki göstermiştim.
 
Bilgisayarıma bugün format attırdım ve bilgisayar öncesinden çok daha değişik geldi. Sonra bildirimlere baktım hack adında bir dosyanın bulunduğu yazıyordu. Antivirüs programı indirdim hemen virüsleri sildim fakat tekrar olabilir mi? Bilgisayarcıya hesap sormalı mıyım?

Çoğu hesapta "bilgisayarcı" KMSpico kullanıyor. Bu uyarıyı genelde Defender KMS için verir. Önerim 5dk işi başkasına yaptırmamanız ve biraz zahmet edip format atmayı öğrenmenizdir. Uçuk bir şey değil kendim günde 6-7 kere format attığımı biliyorum ne uzun bir iş ne de zor bir iş.

(Keyfe keder format atıyorum laf etmeyin simdi. D)
 
Hesap sormalısın tabii. Kim bilir nereden temin etti o virüslü yüklemeleri veya kasıtlı bir olayda olabilir. Ama ülkemde adalet olmadığı için üstüne bir de suçlu olursun mu bilmem.

Bahsedilen uygulama öyle bir dosyada atmaz veya o isimli bir uygulama yüklemez.

Hocam antivirüs programı bunu algılayamıyor mu? Bende Kaspersky var 6 tane falan algıladı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı