Bilgisayarda 2.4 GHz nasıl kapatılır?

Daha fazla  
Yurt internetine bağlanmaktayım, modem üzerinde bir ayar değiştiremediğimden ötürü bilgisayardan manuel bir biçimde 2.4 GHz'yi kapatmam gerekli.
Bunun için bir program veya farklı bir yöntemi var mıdır?

Kullandığım Wi-Fi alıcısı Archer t4e.

Yurt internetine bağlanmaktayım, modem üzerinde bir ayar değiştiremediğimden ötürü bilgisayardan manuel bir biçimde 2.4 GHz'yi kapatmam gerekli.
Bunun için bir program veya farklı bir yöntemi var mıdır?

Kullandığım Wi-Fi alıcısı Archer t4e.

2.4Ghz internetinden çıkıp 5Ghz'e bağlanmak dışında bir şey yapamazsınız. Otomatik olarak ikide bir 2.4 olana bağlanıyorsa bundan kurtulmanın tek yolu ağı komple unutun önce ondan sonra yeniden bağlanın ama otomatik bağlan seçeneği seçili olmasın. Bu şekilde 5Ghz'de bir sorun yaşamanız durumunda şifreyi tekrar girmeden 2.4Ghz'e manuel olarak bağlanabilirsiniz.

Modemim yayın yaptığı İnternet kanalları 2.4 Ghz ve 5 Ghz diye ayrılmaktadır.
5 Ghz olana bağlanın yani 2.4 Ghz bağlantıyı kapatmanıza gerek yok.
Windows 10, nasıl yapacağım?
2.4Ghz internetinden çıkıp 5Ghz'e bağlanmak dışında bir şey yapamazsınız. Otomatik olarak ikide bir 2.4 olana bağlanıyorsa bundan kurtulmanın tek yolu ağı komple unutun önce ondan sonra yeniden bağlanın ama otomatik bağlan seçeneği seçili olmasın. Bu şekilde 5Ghz'de bir sorun yaşamanız durumunda şifreyi tekrar girmeden 2.4Ghz'e manuel olarak bağlanabilirsiniz.
Windows 10 üzerinden nasıl sağlıyacağım bunu. ayrı ayrı değil tek ağ üzerinden hem 2.4 Ghz hem de 5 Ghz verilmekte.

Windows 10 üzerinden nasıl sağlıyacağım bunu. ayrı ayrı değil tek ağ üzerinden hem 2.4 Ghz hem de 5 Ghz verilmekte.

Anladım bunu ana mesajda yazmamışsınız bunu modemden kapatmak dışında bir şey yapamazsınız. Çünkü tek bir ağ yayılıyor ortama bilgisayar bunu ikiye ayrıştıramaz.

wifi.png

Anladım bunu ana mesajda yazmamışsınız bunu modemden kapatmak dışında bir şey yapamazsınız. Çünkü tek bir ağ yayılıyor ortama bilgisayar bunu ikiye ayrıştıramaz.
Anladım hocam sağolun. Çözümünü buldum.

802.11a üzerinden sadece 5Ghz bandından işlem yapılabiliyor, Wi-Fi alıcısını buna sabitleyince sorun ortadan kalkıyor, sadece 5Ghz ağları görüyor bu sayede. yardımınız için teşekkür ederim.

1709214535330.png

802.11a üzerinden sadece 5Ghz bandından işlem yapılabiliyor, Wi-Fi alıcısını buna sabitleyince sorun ortadan kalkıyor, sadece 5Ghz ağları görüyor bu sayede. yardımınız için teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 2129069

Tebrikler hocam sayenizde öğrenmiş oldum ben de :)

Bende tam siz yazdığınız esnada buldum çözümü :), şimdi de paket kaybı ile ilgili sorun oluyor. IPv6 kapatınca paket kaybı sorunu çözülüyor ancak gönderme ve alma süresi çok uzuyor.
1709214734342.png

2.4Ghz ile paket kaybı yine aynı şekilde yaşanmıyor ve gönderme alma süreside bir hayli düşüyor.

Bu şekilde.
1709215161074.png

Ancak bu durumda da internet hızı bir hayli kısıtmanmış oluyor. Sanırım daha stabil bir çözüm yok :).

Eki Görüntüle 2129069
Seçimin yanlış bilginiz olsun.

Wi-Fi 4 (802.11n)
Wi-Fi 5 (802.11ac)
Wi-Fi 6 (802.11ax)
Wi-Fi 7 (802.11be)

Standartlarını temsil eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı