Bilgisayarda aniden başlayan kasma, FPS düşüşü

MBeraTr

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G Skill Gskıll 8gb Ripjawsv Kırmızı Ddr4 3000 Mhz Cl16 Ram (8x2)
SSD veya HDD modeli
Kingston A400 480GB SATA3 2.5"
Ekran kartı
MSI GTX 1650 GAMING Z
Anakart
MSI A320M A Pro
İşlemci
AMD Ryzen 3 3100
Öncelikle iyi ramazanlar!

Bilgisayarımda hiçbir şey yokken aniden kasmalar ve donmalar başladı. Bilgisayarı genellikle Valorant oynamak ve Discord kullanmak için kullanıyorum. Bir anda sistem aşırı şekilde değişti. Son Valorant güncellemesini yaptım ve oyuna girdim. Normalde 150-200 FPS alırken, bir anda 90 FPS civarına düştü. Raund başlamadan önce 90 civarında, raund başladığında ise 40-60 FPS seviyelerine kadar iniyor. Ayrıca oyunda ciddi gecikmeler (input lag) almaya başladım. Normalde gecikme sürem 6-8 ms arasında olurken, bir anda 15-20 ms aralığına yükseldi.

Bilgisayarı kullanırken bile zevk alamıyorum. Oyun, monitörümün yenileme hızını karşılamıyor. Yenileme hızını düşürmeme rağmen FPS çok düşük kaldığı için hiçbir şey yapamıyorum.

Sistem özelliklerim:

• İşlemci: AMD Ryzen 3 3100.
  • Ekran kartı: MSI GTX 1650 Gaming X
  • RAM: G.Skill Ripjaws V 3000MHz 8 GB (2x8GB)
  • Anakart: MSI A320M-A Pro.
  • SSD: Kingston A400 480GB SATA3 2.5"
  • HDD: Western Digital WD10EZEX 1TB.

Ek olarak, bugün bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmedi. Bir süre uğraştım ve RAM'lerden birini çıkardığımda görüntünün geldiğini fark ettim. Ancak iki RAM takılı olduğunda bilgisayar açılmıyor ve görüntü gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle iyi ramazanlar!

Bilgisayarımda hiçbir şey yokken aniden kasmalar ve donmalar başladı. Bilgisayarı genellikle Valorant oynamak ve Discord kullanmak için kullanıyorum. Bir anda sistem aşırı şekilde değişti. Son Valorant güncellemesini yaptım ve oyuna girdim. Normalde 150-200 FPS alırken, bir anda 90 FPS civarına düştü. Raund başlamadan önce 90 civarında, raund başladığında ise 40-60 FPS seviyelerine kadar iniyor. Ayrıca oyunda ciddi gecikmeler (input lag) almaya başladım. Normalde gecikme sürem 6-8 ms arasında olurken, bir anda 15-20 ms aralığına yükseldi.

Bilgisayarı kullanırken bile zevk alamıyorum. Oyun, monitörümün yenileme hızını karşılamıyor. Yenileme hızını düşürmeme rağmen FPS çok düşük kaldığı için hiçbir şey yapamıyorum.

Sistem özelliklerim:

• İşlemci: AMD Ryzen 3 3100.
  • Ekran kartı: MSI GTX 1650 Gaming X
  • RAM: G.Skill Ripjaws V 3000MHz 8 GB (2x8GB)
  • Anakart: MSI A320M-A Pro.
  • SSD: Kingston A400 480GB SATA3 2.5"
  • HDD: Western Digital WD10EZEX 1TB.

Ek olarak, bugün bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmedi. Bir süre uğraştım ve RAM'lerden birini çıkardığımda görüntünün geldiğini fark ettim. Ancak iki RAM takılı olduğunda bilgisayar açılmıyor ve görüntü gelmiyor.

Bu FPS düşüşleri RAM'i çıkardıktan sonramı oldu RAM takılı iken mi? Ve ekran kartı sürücüleri güncel mi? Termal macun bakımı en son ne zaman yapıldı?

Bu FPS düşüşleri RAM'i çıkardıktan sonramı oldu RAM takılı iken mi? Ve ekran kartı sürücüleri güncel mi? Termal macun bakımı en son ne zaman yapıldı?
FPS düşüşü, RAM’i çıkarmadan önce, yani her iki RAM takılıyken başladı. Ekran kartı sürücülerim güncel. Ancak, termal macun bakımı hiç yapılmadı. Bilgisayarı 6-7 yıl önce aldım ve o zamandan beri termal macunu yenilemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı