Çözüldü Bilgisayarda aynı anda SSD ve HDD kullanabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bloodsight

Hectopat
Daha fazla  
Konu Başlığı: Bilgisayarda aynı anda HDD ve SSD kullanılabilir mi? (bir sözcüğü yanlış yazmışım)

Harddisk (HDD): WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III HDD 6Gb/s 7200 RPM
Solid State Drive (SSD): KIOXIA Exceria 2.5" 480GB Sata 3.0 SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)

Bilgisayarda şuanda HDD mevcut, hem depolama hem de işletim sistemi işini görüyor. Bu hafta masaüstü bilgisayarım için yeni SSD aldım ve kasaya ekledim ancak şöyle bir sorum olacak; SSD'yi bilgisayarda işletim sistemi için ve HDD'yi ise depolama için olacak şekilde ikisini de aynı anda kasada kullanmak istiyorum ama dediklerine göre yeni eklediğim SSD'yi işletim sistemi olarak kurmak için HDD dahil olmak üzere hem SSD hem de HDD'ye format atmam lazımmış ama ben HDD'deki dosyalarımı format yüzünden kaybetmek istemiyorum. Aynı anda HDD ve SSD kullanmak istiyorum ve HDD içindeki dosyalarımı format atılmadan veya silinmeden SSD'yi işletim sistemi için ve HDD'yi ise depolama için nasıl kullanabilirim? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Son düzenleme:
Çözüm
HDD bağlantılarını sistemden çıkarın ve Windows'u SSD'ye kurun. İşlem bitince HDD'yi takın ve sadece Windows'u silin. HDD'deki Windows'u silmek için bu yazılımı kullanabilirsiniz.

RAID sürücüsü tam olarak ne oluyor? Gereksiz bir sürücü mü?

Sitedeki MSI Anakartım için olan en yeni gözüken sürücüyü indirdim. (ilk başta çıkan BIOS sürücüsü)

Bütün sürücüleri de yüklediğime göre geriye kalan tek şey bilgisayarı kapatıp HDD'nin kablolarını geri takmak olacak yanlış anlamadıysam tabii.

Son düzenleme:
RAID sürücüsü tam olarak ne oluyor? Gereksiz bir sürücü mü?

Bütün sürücüleri de yüklediğime göre geriye kalan tek şey bilgisayarı kapatıp HDD'nin kablolarını geri takmak olacak yanlış anlamadıysam tabii.
Doğrudur hocam.

Kısacası yüklemeye gerek olmayan bir sürücü.

Hocam size yardımlarınız için çok teşekkür ederim, hemen birkaç sürücü daha güncelleyip HDD'nin kablolarını bağlayıp ne olup ne bittiği ile ilgili bilgide bulunacağım. Bayağı bir vaktinizi aldım bunun için kusura bakmayın, bilgisayarda teknik destek ile ilgili bir gram dahi bilgim yok.

Estağfurullah hocam. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

bilgisayarda teknik destek ile ilgili bir gram dahi bilgim yok
Benim de yoktu. Zaman içinde öğrenirsiniz. Özellikle de sorunlar olunca...

Sorun mu var? Taktınız mı diski?

Son düzenleme:
Sorun mu var? Taktınız mı diski?
Hayır sadece bilgisayar güncellemesine devam ediyor. Bayağı bir güncelleme olduğu için sanırım HDD ile ilgili bilgiyi yarın söyleyebilirim ve aynı zamanda bugün çok geç oldu.

Tekrardan teşekkür ederim bugün için.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam. İyi geceler. Gelişmeleri bildirin.
Selamlar hocam. Dünden kalan bütün işleri halledip HDD'nin kablolarını da taktıktan sonra Boot'u SSD olarak ayarlayıp tekrardan bilgisayarı açtım. Aynı zamanda HDD'yi bağlayınca beni direkt BIOS'a atmadı, SSD üzerinden masaüstü ekranı hıphızlı geldi. Yalnız her ikisinde de Windows mevcut, ikisinde Windows olunca benim bilgisayarda herhangi bir sorun yada çakışma vesayre yaşanmadı. Bilgisayarın BIOS'una girip hem HDD'nin hemde SSD'nin ayrı olarak masaüstü ekranlarına girebiliyorum, burada önerdiğiniz ya da söylemek istediğiniz herhangi birşey var mı?

Selamlar hocam. D diskindeki Windows'u yazılımla silmenizi öneririm. Fakat sizi rahatsız etmiyorsa kalabilir. Ortalama 50-60 GB yer kaplar.

Hayır hiçbir sıkıntı yaşamıyorum, belki ileri zamanlarda depolama sorunu yaşarsam silebilirim ama HDD'deki oyunları indirmeden SSD'nin masaüstünden oynayabilme gibi bir ihtimalim var mıdır? Mesela SSD'de sadece işletim sistemi için sürücü vesayre kurulu ancak SSD'ye mecburi olarak oyun indirmeden HDD'yi kullanarak oyunlarımı oynayabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…