Bilgisayarda bilinmeyen bir script çalıştırıldıktan sonra ne yapılmalı?

LypherX

Decapat
Daha fazla  
Merhaba bayağı güvendiğim bir arkadaşım bir script yapmış ve benden denememi rica etti, ben de denedim ve CMD açılıp 8 byte falan bir şeyler yazıyordu. 87 milyon adet dosya vardı sanırım, artık neydi hatırlamıyorum ama benim düşüncem ile cookielerimi falan çalacak. CMD'yi kapattım virüs taraması yaptım ve bir sonuç yok fakat hala emin değilim, sizce nasıl emin olabilirim?

Script dosyasını not defteri ile açıp içindekileri burada paylaşır mısınız, neler yapıldığını kontrol edelim.

Sandbox tabanlı bir sistem üzerinde denemen daha iyi olurdu. Dosyayı önce VirusTotal, daha sonrasında ise kendi anti-virüs yazılımın ile taratmanı ve bir metin editörü ile güvenli modda açıp içerisindekileri incelemeni öneririm. Üstteki arkadaşımızın da söylediği gibi dosya içeriğini paylaşabilirseniz daha iyi olur. İyi sosyaller.

Script dosyasını not defteri ile açıp içindekileri burada paylaşır mısınız, neler yapıldığını kontrol edelim.

Script obfuscate edilmiş Roblox scripti kullandığım an CMD açıldı ve bazı şeyler yazdı arkadaşım artık her ne yapıyorsa muhtemmelen dünya da ilk falan olacak bayağı garip çünküayrıca karpesky ile tarama falan da yaptım bir sorun bulmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…