Bilgisayarda Bluetooth kulaklıkta ses gecikmesi

Skarpagon

Hectopat
Ben Haylou GT1 Pro Bluetooth kulaklığı kullanıyorum. Telefonda kullanınca hiçbir problem yok fakat bilgisayara geçince ses gecikmesi ve ara ara ses kesilmesi yaşıyorum. Bilgisayarım Bluetooth 4.2 teknolojisini kullanıyor fakat daha önceki kulaklığımda böyle bir sorun yaşamamıştım. Ne yapabilirim?

Farklı usb girişlerine takmayı denediniz mi ? Bir de bilgisayarın yukarda biyerde durması gerekiyor tam karşıdan görmeli ben de de altta dururken bilgisayar aynı sıkıntıları yaşıyordum.

Bende Plus modelini kullanıyorum dediklerini bende yaşadım. Sonra Driver güncellemesiyle çözdüm sıkıntıyı.

Dirver güncellemesini nasıl yaptınız. Kulaklığınkini mi yoksa Bluetooth modülünkini mi?
Farklı USB girişlerine takmayı denediniz mi? Bir de bilgisayarın yukarıda biyerde durması gerekiyor tam karşıdan görmeli bende de altta dururken bilgisayar aynı sıkıntıları yaşıyordum.

USB ile bağlı değil bilgisayarın kendine ait modülü on board.

Telefonlarda "aptx" gibi daha kaliteli ve dusuk gecikmeli Bluetooth codeclerine destek verilir ama şu an Windows'ta buna destek yok.
Aptx Qualcomm teknolojisi fakat laptoplarda Intel Wi-Fi ve Bluetooth kullaniliyor yani arada lisans problemleri var buna ragmen Dell gibi firmalar laptoplarina ozel aptx Driver'i yayinlamislar. Diger markalarda da calisiyor deneyebilirsiniz.
Sizin kulakliginizda arastirdigima gore bluetooth 5.0 ve aptx destekliyor tabi her seyin duzgun calismasi icin desteklerin cift tarafli olmasi lazim.

Telefonlarda "aptx" gibi daha kaliteli ve dusuk gecikmeli Bluetooth codeclerine destek verilir ama şu an Windows'ta buna destek yok.
Aptx Qualcomm teknolojisi fakat laptoplarda Intel Wi-Fi ve Bluetooth kullaniliyor yani arada lisans problemleri var buna ragmen Dell gibi firmalar laptoplarina ozel aptx Driver'i yayinlamislar. Diger markalarda da calisiyor deneyebilirsiniz.
Sizin kulakliginizda arastirdigima gore Bluetooth 5.0 ve aptx destekliyor tabii her seyin duzgun calismasi için desteklerin cift tarafli olmasi lazim.

Teşekkür ederim deneyeceğim. Ama nereden ve nasıl doğru bir şekilde kuracağımı söyleyebilir misiniz? Bilgisayarım HP Pavilion G6 2204-ET.

Sanırım sizin kart ralink marka o da mediatek e ait yani o bahsettiğim Driver kurulamaz üzgünüm.
Düşük gecikme özellikli bir Bluetooth adaptörü bakabilirsiniz ama onlarda pahalı bence değmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı