Bilgisayarda Bluetooth kullanılır mı?

Makaleler
5
İyi akşamlar.

Şu an kullandığım bilgisayarda Bluetooth kullanmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla, aşağıdaki gibi bir adaptör alıp takmam gerekiyor. Bunu yapmadan önce, sizlere bir şeyler sormak istiyorum. Bu arada, az önce dediğim şeylerde bir yanlış varsa düzeltirsiniz.

• Başka bir yolu var mı? Anakartlarda dahili olarak bulunma ihtimali var mıdır
  • Ne önerirsiniz? Hangi adaptörü alayım, ne farkları olur? Mağazalardan rastgele bir tane alsam işime yarar mı?
Anakartım, X570 Gaming Plus.

Teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Son bir sorum var. Sağdan soldan, rastgele bir adaptör alsam ne olur? Ömrü kısa olur sanırım.
Bluetooth 5.0 bir adaptör almanız, bağladığınız cihazların en az gecikmeyle bağlanmasını sağlar. 100 TL üzerine de çıkmam diyorsanız. Ugreen markasının adaptörünü öneririm.

Araştırdığımda aşağıdaki yazıyı buldum. 5.0 alacağım.

1. Düşük güç tüketimi geliştirildi.

Bluetooth 5.0 eski nesil Bluetooth kulaklıklara göre daha az güç tüketme özelliği kazandı. Özellikle yeni nesil Bluetooth kulaklıklar hayatımıza bu kadar girmişken şarj konusunda uzun dayanması sebebiyle 5.0 çok daha avantajlı.

2. Eski Bluetooth sürümüyle uyumlu.

Yukarıda bundan bahsetmiştik zaten Bluetooth 5.0 kendisinden önceki tüm sürümler ile sorunsuz bi şekilde çalışabilir.

3. İletim verimliliği 2 kat arttı.

Bi önceki Bluetooth sürümüne göre tam 2 kat verimlilik arttırıldı Bluetooth 4.2 maksimum 1 Mbps iletişim hızına sahipken, Bluetooth 5.0 maksimum 2 Mbps iletişim hızına çıkarıldı.

4. İletim mesafesi 4 kat artırıldı.

Model olarak ise, @temmuzz hocamın attığını alırım.

Araştırdığımda aşağıdaki yazıyı buldum. 5.0 alacağım.

1. Düşük güç tüketimi geliştirildi.

Bluetooth 5.0 eski nesil Bluetooth kulaklıklara göre daha az güç tüketme özelliği kazandı. Özellikle yeni nesil Bluetooth kulaklıklar hayatımıza bu kadar girmişken şarj konusunda uzun dayanması sebebiyle 5.0 çok daha avantajlı.

2. Eski Bluetooth sürümüyle uyumlu.

Yukarıda bundan bahsetmiştik zaten Bluetooth 5.0 kendisinden önceki tüm sürümler ile sorunsuz bi şekilde çalışabilir.

3. İletim verimliliği 2 kat arttı.

Bi önceki Bluetooth sürümüne göre tam 2 kat verimlilik arttırıldı Bluetooth 4.2 maksimum 1 Mbps iletişim hızına sahipken, Bluetooth 5.0 maksimum 2 Mbps iletişim hızına çıkarıldı.

4. İletim mesafesi 4 kat artırıldı.

Model olarak ise, @temmuzz hocamın attığını alırım.

Acelen yoksa, Aliexpress'ten de alabilirsin. Daha ucuz. 30-35TL. Orico ürünleri kaliteli. SSD kutusu USB Type-C hub ürünlerini kullandım.

Acelen yoksa, Aliexpress'ten de alabilirsin. Daha ucuz. 30-35TL.
Biraz var hocam. Yüksek ihtimalle yarın sabah 06.00 gibi karta para atarım. Akakçe üzerinden en ucuzunu kontrol edip alırım attığınız modeli. 5.0'ın özelliklerine bakınca verdiğim paraya değeceğini düşünmeye başladım. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı