Bilgisayarda Bluetooth var mı nasıl anlarım?

MFO10

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 4 yıldır kullandığım laptopta Bluetooth yok diye biliyordum. Hepsiburada sitesinden almıştım. Linki şu.

Özellikler kısmında Bluetooth ile alakalı herhangi bir bilgi verilmemiş. Ben de zaten yoktur diyerek araştırmamıştım. Arkadaşlarım var deyince ben de bakayım dedim. Birçok sitedeki özelliklerde var diyor.

Bilgisayarı ilk aldığımda Windows kurulu gelmişti ve o zaman da yoktu. Ben yakın zamanda yeni format attım ve hala yok.
Hizmetler kısmında Bluetooth ile alakalı hizmetler var. Elle bailatma olanları da otomatiğe getirdim ama bir şey de değişmedi.
Sizce Bluetooth var mı yoksa gerçekten de yok mu? Eğer yoksa adaptör almayı düşünüyorum.

Adaptör önerisi için de konu açmıştım. Bilgisi ve önerisi olan varsa yazarsa memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Install.bat dosyasını çalıştırıcaksın.
Dosyayı ASUS'un kendi sitesinden verdim.
Sonra bilgisayarı yeniden başlat.

Hocam hem dediğinizi yaptım hem de dosyanın içindeki ınstallstep yazan metne göre kurulum yaptım ancak değişme olmadı.

Ne zahmeti hocam yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ancak bu da olmadı.
BIOS ayarlarına da baktım orada da bir şey yok.

Ağ kartının resmine baktım BT Mac yazıyor kesin var Bluetooth.

Mesajınızı yeni gördüm hocam kusuruma bakmayın. Ne yapabilirim bilemedim şu an.

Son düzenleme:
  1. aygıt yöneticisini aç.Bluetooth'un bir bilgisayarda çalışması için bazı donanımlar gereklidir. Çoğu laptop Bluetooth özellikli olarak gelirken birçok masaüstü bilgisayar bu özelliğe sahip olmayabilir. Aygıt yöneticisi bilgisayarını oluşturan tüm donanım öğelerini listeler, buraya bakarak Bluetooth donanımının kurulu olup olmadığını görebilirsin. Aygıt yöneticisine, her Windows sürümünde biraz farklı şekillerde erişilir:
    • Windows 8 - ⊞ Win+X tuşlarına bas ve aygıt yöneticisini seç.
    • Windows 7/vista - başlat menüsüne tıkla ve arama kutusuna aygıt yöneticisi yaz. Sonuçlardan aygıt yöneticisini seç.
    • Windows XP - başlat menüsüne ve sonra bilgisayarım seçeneğine tıkla. Özellikler seçeneğine ve sonra donanım sekmesine tıkla. Aygıt yöneticisi seçeneğine tıkla.
    • Not: Görev çubuğunda Bluetooth simgesi varsa Bluetooth donanımı kurulu ve etkin demektir.

2. 2
    Bluetooth radyoları kategorisi var mı diye bak.aygıt yöneticisi penceresinde fabrika ayarlı olarak disk sürücüleri, görüntüleme bağdaştırıcıları, işlemciler vb. gibi bilgisayarındaki bağlı bütün aygıtlar görünecek. Bluetooth radyoları kategorisi var mı diye bak. Kategoriler alfabetik sırayla listelenmiştir, bu yüzden Bluetooth radyoları kategorisi üst kısımlarda olmalıdır. Bu kategoriyi görürsen Bluetooth kurulu demektir.
    • Donanımın doğru bir şekilde çalıştığından emin olmak için bu kategorinin yanındaki ok işaretine tıkla. Donanımın üzerinde sarı bir ünlem işareti varsa Bluetooth'un çalışması için önce doğru sürücüleri yüklemen gerekebilir.

3. 3
    "ağ bağdaştırıcıları" kategorisine bak.Bluetooth radyolar kategorisini göremiyorsan Bluetooth adaptörünü "ağ bağdaştırıcıları” kategorisinin altında bulabilirsin. Bu kategoride normalde kablosuz veya kablolu ağlara bağlanmak için kullandığın ağ kartın vardır. "bluetooth” kelimesinin olduğu herhangi bir öge var mı diye bak.
    • Bluetooth donanımı kurulu değilse herhangi bir Online satış mağazasından uygun fiyata bir Bluetooth USB adaptörü alabilirsin. Kurulumu çok kolaydır, sadece boş bir USB girişine takmak yeterlidir.

4. 4
    Bluetooth cihazlarını kullan. bilgisayarında Bluetooth olduğunu kontrol ettikten sonra Bluetooth cihazlarını kullanmaya başlayabilirsin.

kaynak:wikiHow: Bir şeyin nasıl yapılacağına ilişkin güvenebileceğin talimatlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…