Bilgisayarda çoğu oyun çöküyor

• Konuyu başlatan Stw1x
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 397

Stw1x

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda farklı bir bilgisayara geçtim. Format attım ve temiz bir Windows 11 kurdum. Bilgisayarda oynadığım bazı oyunlar çok fazla kez çökerken bazılarında bu problem olmuyor. Başta Minecraft'da dünyaya girdikten 15-20 saniye sonra çöküyordu. Eski bir driver kurdum sorun bir nebze çözüldü fakat arada sırada hiçbir hata olmadan çökmeler devam ediyor. Rocket League oynarken Alt Tab attıktan sonra oyun çöküyor. Roblox'a girmeyi denediğimde oyuna girdikten 20 saniye sonra çöküyor. Valorant, LoL, firewatch gibi oyunlarda böyle sorunlar karşıma çıkmadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

GTX 1050 Ti.
Ryzen 5 1500X.
8x2 16 GB 2400 MHz DDR4 RAM.
A320M Pro VD/S

Sisteminiz Windows 11 için çok da yeterli değil bence Windows 10 da deneyebilir misiniz aynı sorun devam edecek mi diye.

Bugün Windows 10'a geçtim hocam aynı sorun tekrar devam ediyor. Ekran kartını FurMark testine sokayım dedim, 1080p 10 dakikada 65 dereceyi geçmedi. İşlemciyi de şu an test ediyorum onda da bir sıkıntı yok gibi.

Bugün Windows 10'a geçtim hocam aynı sorun tekrar devam ediyor. Ekran kartını FurMark testine sokayım dedim, 1080p 10 dakikada 65 dereceyi geçmedi. İşlemciyi de şu an test ediyorum onda da bir sıkıntı yok gibi.
Hocam çökme, mavi ekran gibi durumlarda ilk iş ramleri kontrol etmek olduğunu düşünüyorum

Memtest86. Biraz uzun sürebilir ama ramleri tepeden tırnağa kontrol eder
Geçen gece testi yaptım hocam. Ramlerde de bir sıkıntı yok.

Ekran kartı sürücümü 537.58 sürümüne düşürdüm ve bugün bir çökme ile karşılaşmadım 2-3 gün sonra konuya tekrar güncelleme yaparım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı