Bilgisayarda D klasörü yok olması sorunu

Cynde1907

Hectopat
Daha fazla  
2 Gün önce kız arkadaşım bilgisayarda takılırken oyuna girememiş ve beni aradı steam açılmıyor diye. Eve geldiğimde D Klasörünün yok olduğunu gördüm. İnternet'te çeşitli araştırmalar yaptım. ( Bilgisayarım / Yönet / Disk yönetimi / Harf atama vs. ) Ama hiçbir işlem yapamıyorum. Bir arkadaşım bilgisayar açılırken DEL'e bas ve orada Boots Menu kısmına gir dedi. Orada sadece 240GB SSD yani C klasörüm görünüyordu. 1TB HDD olan D klasörüm görünmüyor. Acaba ne gibi bir işlem yapmam lazım. Kendi yapabileceğim herhangi bir şey var mı ? Yoksa Bilgisayarcıya mı götürmem gerekiyor ? Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhabalar.

İki ihtimal var, ya YMehmet YILMAZ adlı arkadaşın da dediği gibi kablolarında sıkıntı var, ya da harddisk'inizin miladı doldu. Öncelikle kablolarını kontrol edin ve sürücünün tekrar görünmesini bekleyin. Eğer hiçbir yanıt alamıyorsanız harddisk'iniz pelte çıkmıştır yeni harddisk almanız gerekir.
Genellikle bu tip 'aniden yok olma' olayları harddisk'in kullanılamaz duruma geldiğini gösterir.

Eğer ikinci ihtimalle karşılaşırsanız, ki böyle bişeyin olmamasını temenni ediyorum, yeni harddisk seçimi konusunda size yardımcı olabilirim.

Saygılar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı