Çözüldü Bilgisayarda gizli madencilik yazılımı olduğunu nasıl anlarız?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

225661

Kilopat
Sabah bilgisayarı açtığımda Kaspersky bir tane Steam modundan virüs bulaştığını ve trojan virüsü olduğunu belirtti. Uygulama silmem için bilgisayarı yeniden başlatmamı otomatik silineceğini söyledi bende öyle yaptım geri açtığımda virüsle alakalı bir şey söylemiyordu. Virüs gitmiş midir telaş etmeli miyim? Ve internette trojanların gizli madencilik yazılımları kurduğu yazıyordu eğer kurduysa nasıl anlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sabah bilgisayarı açtığımda Kaspersky bir tane Steam modundan virüs bulaştığını ve trojan virüsü olduğunu belirtti. Uygulama silmem için bilgisayarı yeniden başlatmamı otomatik silineceğini söyledi bende öyle yaptım geri açtığımda virüsle alakalı bir şey söylemiyordu. Virüs gitmiş midir telaş etmeli miyim? Ve internette trojanların gizli madencilik yazılımları kurduğu yazıyordu eğer kurduysa nasıl anlayabilirim?

Silmiştir. Uygulamanın karantinasına bakın. Oraya atar antivirüs.

Silmiştir. Uygulamanın karantinasına bakın. Oraya atar antivirüs.

Çözüm
Yani iyi bir mining yapabilmesi için ekran kartının en az %10 nu kullanmalı. Boştayken ekran kartının %10undan fazla kullanan program varsa mining vürüsü bulaşmıştır. (Görev yöneticisinde görünmeyebilir ama kullanım %10 arttıysa var demektir.)

Benim eski birgisayarımda böyle bir şey olmuştu. Görev yöneticisine giriyorum %99 kullanılıyor diyor ama açık uygulama yok. Sonra Eset yüklemiştim onla taramıştım ve silmiştim.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı