Bilgisayarda iki farklı işletim sistemi kullanıabilir mi?

805079

Centipat
Merhaba. Bilgisayarımda şu anda Windows 11 kurulu ve ben başka bir işletim sistemi kurmak istiyorum. Bu nasıl yapılır ve yapıldıktan sonra bir işletim sistemindeki uygulamalar diğerinde de aynı anda mı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
VirtualBox ile ikinci bir sistem kurulabilir ama emulatör tarzında olur. Aynı uygulamalar yer almaz. Ya da (doğruluğundan emin değilim ve denemedim) format sırasında ana diski ve asıl işletim sistemini silmeyip yenisi için özel bir alan oluşturulabiliyor olması lazım. Bu yöntemin sonucunda ne olur kesin bir fikrim yok, ama büyük ihtimalle her açılışta size hangi sistemi açmak istediğiniz soracaktır. Uygulamalar yine öbür sisteme yansımayabilir ama belgelerinize her iki sistemden de ulaşabilirsiniz.

VirtualBox ile ikinci bir sistem kurulabilir ama emulatör tarzında olur. Aynı uygulamalar yer almaz. Ya da (doğruluğundan emin değilim ve denemedim) format sırasında ana diski ve asıl işletim sistemini silmeyip yenisi için özel bir alan oluşturulabiliyor olması lazım. Bu yöntemin sonucunda ne olur kesin bir fikrim yok ama büyük ihtimalle her açılışta size hangi sistemi açmak istediğiniz soracaktır. Uygulamalar yine öbür sisteme yansımayabilir ama belgelerinize her iki sistemden de ulaşabilirsiniz.

Merhaba. Bilgisayarımda şu anda Windows 11 kurulu ve ben başka bir işletim sistemi kurmak istiyorum. Bu nasıl yapılır ve yapıldıktan sonra bir işletim sistemindeki uygulamalar diğerinde de aynı anda mı olur?

İki farklı sistem kurarsın hatta başlangıçta da sana sorar hangisini açayım diye ama PC'i feci kastırıyor benden sana demesi. Harbi iyi PC olması lazım.

10/11 Dual yapabilirsin, hangisi ilk açılmasını istiyorsa son yüklersin. PC açılınca son yüklediğin seçim yapmazsan açılır.
Ben öyle kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı