Bilgisayarda iki Windows dosyası var

Benbiraptalım

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımın yerel diskinde iki tane Windows dosyası var ve öncesinde böyle bir şey yoktu. Bu cuma okulda hoca tarafından verilen flaşı ders için kullanıcağımız bir dosya için takmak zorunda kaldım ve takar takmaz virüs algılandı hemen sildim ama sonrasında bu dosya oluştu. Ertesi gün Kaspersky indirdim taramalar yaptım ama hiçbir şey çıkmadı. O gün oluşturulmuş Windows dosyasının içinden bir dosya silmeye çalıştığım da dosya bu konumda bulanamadı diyor. Bayağı bir şey denedim hiçbir sonuç alamıyorum kurtulamıyorum da yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.

Büyük ihtimalle virüs bulaşınca bir sistem hatası gibi bir şey oldu benim de pek bir bilgim yok bu tür şeylerde. Bilgisayarı falan yeniden başlat tamirciye git sor varsa yazılımcı tanıdık falan onlara sor ama bir şey olmaz sanırım dosyanın kopyası zaten. Yenile dosya gezginini gider heralde.
Düzenleme: Benzer bir olay olmuş arkadaşa 2019 olayı Virüs karşılaşmasından sonra iki Windows dosyası oluştu
Düzenleme 2: Temiz bir format atın bence sözümü geri alıyorum virüs var büyük ihtimalle ve kopys dosya oluşturmuş olabilir. Bir içini didik didik inceleyin bakayım bir açık verecek mi?

Ben de yaşamıştım. Av sildiyse sıkıntı yok. Silinmemiş gibi gözüküyor öyle. Ben format attım daha da rahatladım öneririm. Hatta daha sonra vb de kali linux ile virüsün kodlarını incelemiştim yeni sistem32 falan oluşturuyordu o ara olmuştur belki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı