Çözüldü Bilgisayarda internet gidiyor, kabloyu çıkart tak yapınca düzeliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

taha782

Hectopat
Katılım
9 Mart 2021
Mesajlar
75
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarı açtıktan bir 30 dakika sonra internet birden gidiyor Ethernet kablosunu çıkart tak yapınca internet geri geliyor. Eski bir kablo kullanıyordum ve sorunun kablodan olduğunu düşünüp pahalı bir kablo aldım sorunum yine düzelmedi oyunun ortasında internet yeniden gitti. Sorun ne ile alakalı olabilir? Ne uygulamam gerekiyor?
 
Çözüm
Windows tuşuyla birlikte R tuşuna basın. Çalıştır açılacak. Gelen satıra ncpa.cpl yazıp tamam deyin. Ağ bağlantıları sayfası gelecek. Burada ethernet bağlantısnın üstünde sağ tuş yapıp özellikler deyin. Açılan pencerede internet protokol sürüm 4 yazana iki kere tıklayın. Açılan pencereye aşağıdaki gibi yazın. IP adresi farklı da yazabilirsiniz. Sadece sondaki rakam kısmı değişecek. 2 den 254 e kadar bir sayı yazabiliriniz. Modeminizin IP si(varsayılan ağ geçidi kısmıdır) de sizinki neyse onu yazın. IP adresi ve varsayılan ağ geçidi satırlarındaki kutularda ilk 3 sayı aynı olacaktır. Dikkat edin. Çıkarken ayarları doğrulayı işaretleyip tamam deyin. Bir süre deneyin bu şekilde.
Bende de aynı sorun ortaya çıktı da 2 sorum olacak: 1. magicspears adlı arkadaşın attığı ekran görüntüsündeki IP adresininin aynısını mı yazdınız 2. sorum aynı sorun tekrar baş gösterdimi.

Evet aynısını yazdım ve aynı sorun tekrarlamadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı