Bilgisayarda kullanmak için oyun kolu önerisi

Rivyalı Yusuf

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımda kullanmak için oyun kolu almak istiyorum. İki tane, bu kollar ile yerinde tek kişilik yerinde TV'ye bağlayıp iki kişilik oyunlar oynamak istiyorum.
1- Hangi kolları önerirsiniz?
2- Bilgisayara 2 kol bağlanır mı?
(Not: Çok anlamıyorum ama PlayStation kolu bana cazip geliyor, ne düşünüyorsunuz?)

Orijinal PS3 kumandaları alın, bunların sürücüleri var bu sürücüyü indirdikten ve kolayca kurduktan sonra kablosuz şekilde kullanabilirsiniz.

NOT: Bilgisayarda dahili Bluetooth yok ise kablosuz çalışacağını garanti edemem çünkü bir başka kullanıcı çalıştıramadı.

PlayStation 5 kolunu bilmiyorum ama 4 kolu için uygulama indirmeniz gerekli. Sadece bilgisayar üzerinde kullanacaksanız Xbox kolu tavsiye ederim çünkü Windows ile tam uyumlu çalışıyor. Eğer USB gamepad alacaksanız da X input desteği olmasına dikkat edin, her oyunda otomatik olarak Xbox kontrolleri varsayılan ayarlanır, eğer X input desteği yoksa her tuşa atama yapmanız gerek olur.

Orijinal PS3 kumandaları alın, bunların sürücüleri var bu sürücüyü indirdikten ve kolayca kurduktan sonra kablosuz şekilde kullanabilirsiniz.

Not: Bilgisayarda dahili Bluetooth yok ise kablosuz çalışacağını garanti edemem çünkü bir başka kullanıcı çalıştıramadı.

PS3 biraz eski değil mi? Daha kaliteli şeyler daha iyi olmaz mı?

Bilgisayarda kullanacaksan eğer Xbox kolu çek direkt bence.

Xbox'da mantıklı hem uygulaması filan da var ama PlayStation koluna alıştım. PlayStation alsam aynı anda iki kol ile oynayabilir miyim?

PlayStation 5 kolunu bilmiyorum ama 4 kolu için uygulama indirmeniz gerekli. Sadece bilgisayar üzerinde kullanacaksanız Xbox kolu tavsiye ederim çünkü Windows ile tam uyumlu çalışıyor. Eğer USB gamepad alacaksanız da X input desteği olmasına dikkat edin, her oyunda otomatik olarak Xbox kontrolleri varsayılan ayarlanır, eğer X input desteği yoksa her tuşa atama yapmanız gerek olur.

Sadece bilgisayarda kullanacağım. Xbox güzel ama ona pek alışmadım aslında. PlayStation cafelerde filan hep PlayStation kolu ile oynuyorum. PS4 kolu alsam iyi çalışmazmı sizce?

Sadece bilgisayarda kullanacağım. Xbox güzel ama ona pek alışmadım aslında. PlayStation cafelerde filan hep PlayStation kolu ile oynuyorum. PS4 kolu alsam iyi çalışmazmı sizce?
Dün biz komşuyla benim bilgisayarımda Fifa 24 oynadık, herhangi bir sorun olmadı. Ama uygulama ile kullanacağınızı unutmayın.

Xbox'da mantıklı hem uygulaması filan da var ama PlayStation koluna alıştım. PlayStation alsam aynı anda iki kol ile oynayabilir miyim?

Benim yaklaşık 2-3 sene PS4'üm vardı. Sattım bilgisayar aldım birkaç sene önce geçen senede Xbox kolu aldım oyunlar için başta analogların yeri garip geliyordu ama 1-2 haftada alıştım. Sende sıkıntı yaşamazsın bende PlayStation sahibi değilsen Xbox kolu daha mantıklı çünkü Windows ile tam uyumlu çalışıyor

Yeni kumandanın tutuş şekli, tuşların kalitesi, tasarımı harici bir avantajı olmayacaktır. Kendim Tekken 8 oyununu 2 adet PS3 kumandası ile oynuyorum kumandanın şarjı en az 2 gün gidiyor, o bakımdan şarj sorunum yok, öte yandan tutuşu da benim için gayet yeterli. Gecikme vb. bir durumda söz konusu değil, bilgisayarımdan en az 4 metre uzakta kumanda ile Tekken 8 gibi çok hızlı bir rekabet oyununu çok rahat bir şekilde 2 kumanda ile kullanabiliyorum. Bütçe sıkıntısı yoksa tabii ki yeni kumandalardan alın fakat PS3 kumandaları çok daha uyguna gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı