Bilgisayarda mining virüsü nasıl anlaşılır?

astropino

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx 3060/ 16 gb ram/ 1 tb ssd/laptop
Arkadaşlar herkese merhaba. Bugün ekran kartımın boştayken sıcaklığın %60-%50 arası olduğunu fark ettim. Görev yöneticisine girip baktığımda anormal bir şeyde yok. Bitdefender Edge ve Steam. Sizce mining virüsü var mıdır ekran kartı kullanımı arada bir %1 oluyor %2 oluyor ekran görüntülerini aşağıya koyacağım. (edit alındıktan beridir temizlemedim PC'yi

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-22 141314.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-22 141314.png
    45,5 KB · Görüntüleme: 72
  • Ekran görüntüsü 2024-11-22 141331.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-22 141331.png
    29,7 KB · Görüntüleme: 64
  • Ekran görüntüsü 2024-11-22 141403.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-22 141403.png
    29 KB · Görüntüleme: 63
Malwarebytes ile tarama yap, için rahat etsin. Varmış zaten. Bi sıkıntı olsa Malwarebytes'ten kaçacağını sanmıyorum.
Cpu kullanmının ve bellek kullanmının yüksek olma sebebi o sırada malwarabytes ile tarama yapıyordum ve birşey bulmadı ve mining virüsü varmıymış?

Cpu kullanmının ve bellek kullanmının yüksek olma sebebi o sırada malwarabytes ile tarama yapıyordum ve birşey bulmadı ve mining virüsü varmıymış?
Bir şey bulmadıysa kafaya takmaya gerek yok. Varmış derken Malwarebytes zaten varmış anlamında yazmıştım.

Arkadaşlar herkese merhaba. Bugün ekran kartımın boştayken sıcaklığın %60-%50 arası olduğunu fark ettim. Görev yöneticisine girip baktığımda anormal bir şeyde yok. Bitdefender Edge ve Steam. Sizce mining virüsü var mıdır ekran kartı kullanımı arada bir %1 oluyor %2 oluyor ekran görüntülerini aşağıya koyacağım. (edit alındıktan beridir temizlemedim PC'yi

Selam.

Mining virüsü olup olmadığını anlamak için, ekran kartı kullanımının ve sıcaklığının anormal olup olmadığını takip etmek önemli. Eğer GPU sıcaklığı %50-60 arasında yüksekse, ama işlemci kullanımı normal ve görev yöneticisinde anormal bir program gözükmüyorsa, büyük ihtimalle virüs yoktur. Ancak ekran kartı sürekli olarak yüksek kullanımda çalışıyorsa, bir mining yazılımı arka planda çalışıyor olabilir. Bu durumda, bilgisayarını antivirüs ile taramak ve şüpheli programları DDU (Display Driver Uninstaller) gibi araçlarla temizlemek iyi bir çözüm olabilir. En azından için rahatlar.

anormal bir program gözükmüyorsa, büyük ihtimalle virüs yoktur. Ancak ekran kartı sürekli olarak yüksek kullanımda çalışıyorsa, bir mining yazılımı arka planda çalışıyor olabilir. Bu durumda, bilgisayarını antivirüs ile taramak ve şüpheli programları DDU (Di
Hocam bitdefender var malwarabytes var KVRT indirip tarayacağım.

Hocam Malwarebytes ile e C diskini tarattım normal olarak da tarattım bir şey bulmadı. Adw cleanerlada tarattım oda bir şey bulmadı galiba mining yok.

Görev Yöneticisi'nde anormal bir durum görünmüyor. İşlemci ve GPU kullanımı da düşük seviyelerde. Tarama sırasında kullanım oranlarının yükselmesi normal bir durumdur. Ancak, sıcaklık ile kullanım oranlarını karıştırıyor olabilirsiniz. Çünkü sıcaklık değerleri yüzde işaretiyle ifade edilmez. Bilgisayarınızın işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol etmek için AIDA64 programını indirip kontrol edebilirsiniz. Sıcaklık değerlerini inceledikten sonra bir ekran görüntüsü paylaşabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı