Bilgisayarda nasıl yer açılır?

Scout7

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1 ay önce falan yeni bir bilgisayar aldım. 512 GB SSD var ve beni biraz kısıtlıyor. Bu yüzden gereksiz ve büyük yer kaplayan dosyaları temizlemeye karar verdim. Fotoğrafta gördüğünüz gibi Windows 40 GB yer kaplıyor sizce bu normal mi? (Windows 11) $windows,~bt adlı bir klasör var bu klasör ne işe yarıyor ve gerekli bir klasör mü? Aşağıda 2 tane hiberfil.sys ve pagefile.sys adında dosya var bu dosyalar ne işe yarıyor ve gerekliler mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    65,8 KB · Görüntüleme: 33
Arkadaşlar 1 ay önce falan yeni bir bilgisayar aldım. 512 GB SSD var ve beni biraz kısıtlıyor. Bu yüzden gereksiz ve büyük yer kaplayan dosyaları temizlemeye karar verdim. Fotoğrafta gördüğünüz gibi Windows 40 GB yer kaplıyor sizce bu normal mi? (Windows 11) $windows,~bt adlı bir klasör var bu klasör ne işe yarıyor ve gerekli bir klasör mü? Aşağıda 2 tane hiberfil.sys ve pagefile.sys adında dosya var bu dosyalar ne işe yarıyor ve gerekliler mi?

Konularını inceleyebilirsiniz. Detaylı anlatılmış.

Bilmediğin dosyaları silerek sisteme güle güle diyebilirsin. Bi' de her şeye "format at" diyenler yok mu?
Temp klasörü falan var basit uygulama kalıntılarını silersin az bir şey yer açılır o kadar. Dosya ya da oyun silmeden açacağın yer fazla bir şey sunmaz.

%localappdata%\Temp (içi komple silinebilir)

%appdata%
%localappdata%
%appdata%\..\LocalLow
%programdata%
%programfiles%
%programfiles(x86)%

Bu klasörlerden daha önce sildiğin uygulamaların kalıntıları varsa silersin. Kaynağını bilmediğin dosyaları silme.

Son düzenleme:
Bilmediğin dosyaları silerek sisteme güle güle diyebilirsin. Bi'de her şeye "format at" diyenler yok mu?
Temp klasörü falan var basit uygulama kalıntılarını silersin az bir şey yer açılır o kadar. Dosya ya da oyun silmeden açacağın yer fazla bir şey sunmaz.

%Localappdata%\Temp (içi komple silinebilir)

%Appdata%
%Localappdata%
%Appdata%\.\LocalLow
%Programdata%
%Programfiles%
%Programfiles(X86)%

Bu klasörlerden daha önce sildiğin uygulamaların kalıntıları varsa silersin. Kaynağını bilmediğin dosyaları silme.

Format atmak 25 dk sürüyor hocam. 3 yılda bir 25 dakika öldürmez. Bu kadar abartmayın ve umursamayın hayatınızı.

@Scout7
Temiz kurulum sistemimde o klasör yok. Windows 10'dan 11'e geçme, diski temizlemeden kurulum yapma gibi şeyler yaptıysan o klasörü silebilirsin gibi görünüyor. Eski sistem kalıntıları olduğu belirtilmiş ama şu an kullandığın sistemle bir bağlantısı var mı bilmiyorum.

Screenshot from 2025-02-25 00-30-30.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı