Bilgisayarda Neler Yapılabilir?

Ben para verme gereği duydum. Udemy nin verdiği hizmeti verebilen kanal görmedim. Kursu sunan adamla sürekli konuşur gibi soru cevap yapmak, hem video hem yazılı makaleler. Kursu alan adamlarla sohbetten konuşma birbirine soru sorma vs bana yardımcı oldu.
Haklısın da. Hem Udemy'de sertifika olayı da var. Ve verdikleri sertifika çoğu yerde geçerli.
 
Çoğunlukla oyun oynuyorum fakat bazen canım sıkılıyor, oyundan başka bir şey yapayım diyorum, yapacak bir şey bulamıyorum. Bilgisayarda yapabileceğim şeyler nelerdir ?

Yeri geldiğinde bütün gün sosyal medyada gezindiğim oluyor fakat boş boş değil sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışarak geçiriyorum zamanımı, mesela forumlarda açılan konuları, gündemleri, haberleri takip ediyorum. İngilizce forumlarda teknolojik gelişmeleri ve cihazlarım için yayınlanan yazılımları kontrol ediyorum. İngilizce konuşulan yazılım geliştirme sohbet gruplarını takip ediyorum, bilgiler öğreniyorum. Sık sık yeni çıkan cihazları , teknoloji gündemlerini, incelemeleri Youtube kanallarından takip ediyorum.

Nadiren bende oyun oynarım fakat kafa dağıtmak için 1-2 saatlik şeyler ağır oyunlar oynamam.

Açıkcası parayla ilgili sıkıntım yok fakat para ihtiyacım ve öğrenme merakım olsaydı mutlaka bir sektör belirleyip kendimi bu sektör üzerindeki program ve uygulamalarda geliştirip Freelance iş kovalardım. Hem teorik bilgilerinizi uygulama fırsatı hemde para kazanma fırsatı elde etmiş olurdunuz ve yaşınız küçükse ailenize yük olmadan istediğiniz hayatı yaşayabilirdiniz.
Örnek teşkil etmesi açısından dediğim işleri yapan 21 yaşında bir tanıdığım kız var kodlama üzerine kendini geliştirmiş, banka hesabında 90.000 ₺ var ve hepsi kendi çabası sonucu birikmiş para, şimdi ailesine yük olmadan araba almayı düşünüyor.
Yani bir an önce işe yarar bir konuda kendinizi geliştirin ve işe koyulun grafik programlarını kullanmayı öğrenebilirsiniz veya kod yazmayı öğrenebilirsiniz benim tavsiyem ise mutlaka ve mutlaka İngilizce öğrenin ana diliniz gibi konuşabilecek düzeye gelene kadar da bırakmayın.
 
Hemen vereyim. Ben şöyle başladım.

1. Adım: Google a gir
2. Adım: Phyton u kur.
3.Adım: Youtube ye phyton dersleri yaz print if else elif or range gibi komutları öğren.

Eğer ilgini çekerse;

5.Adım: Udemy den kurs al (24 tl koca kurs için pahalı sayılmaz) ya da internetten tamamlanmış sağlam bir kurs bul ve onu tamamla.

Öğreyi denetleyi kurcalayabilirsin.

Film dizi izleyebilirsin.

Basit bir programla 2d oyun yapabilirsin.

(En sevdiğim) Durduk yere pc ye format atabilirsin. [Nadiren yaparım]
Deniyorum dediğiniz programı bakalım iyi bir sonuç alabilecek miyim? Meraklıyımdır bu işlere fakat size bir sorum var bu tür işleri yapmak için üst düzey matematik mi gerekiyor? Bir yerde öyle duymuştum.
 
Benim bildiğime göre yok. Şahsen Java ve Python ile uğraşıyorum da ama daha üst düzey matematiğe ihtiyaç duymadım.
 
Başladım hocam Python'a beğendimde açıkçası bunu bitirdikten sonra bu bilgiler ile ne yapılabilir mesala ?
 
Uzay mekiği yine yaparsın yeterki iste apollo 11 mekiğinin işlemcisi 100 mhz hızındaydı bayan bir yazılımcı 100 mhz hızında çalışan işlemci ile o mekiği uzaya çıkarttı merak etmen yeterli hayal ettiğin herşeyi yapabilirsin bilgisayar ile.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı