Bilgisayarda oyun oynarken şarteli kapatmak sorun çıkarır mı?

pescareeee

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ailemle tartıştım. Çok bilgisayar başında kaldığım için. Oyun oynarken şarteli kapattilar. PCI açtım ve tekrar kapadılar. Bir sorun olur mu?
Sistem özelliklerim:
  • RTX 4070 Super.
  • R5 7500F.
  • 32 GB RAM.
  • SSD var 1 TB.

Arkadaşlar merhaba. Ailemle tartıştım. Çok bilgisayar başında kaldığım için. Oyun oynarken şarteli kapattilar. PCI açtım ve tekrar kapadılar. Bir sorun olur mu?
Sistem özelliklerim:
  • RTX 4070 Super.
  • R5 7500F.
  • 32 GB RAM.
  • SSD var 1 TB.
PSU'lar dayanıklıdır yüksek ihtimalle birşey olmaz. Fakat yinede yapmamakta fayda var.

Sistem özelliklerim:
  • RTX 4070 Super.
  • R5 7500F.
  • 32 GB RAM.
  • SSD var 1 TB.

Sorunuz hakkında bir şey bilmiyorum ama merak ettim. Ne oynadınız ve ne kadar oynadınızda şalteri indirecek kadar sinirlendiler.

Sistem özelliklerim:
  • RTX 4070 Super.
  • R5 7500F.
  • 32 GB RAM.
  • SSD var 1 TB.
Alışkanlık haline gelirse sorun olur tabiki yükte olan sistemi anormal kapatıyorsun şimdi şöyle düşün normal uykuya dalarak uyumakmi daha sağlıklı yoksa kafana sopayla vurularak bayılmak mı sen bi nevi sopa ile unutuyorsun

Alışkanlık haline gelirse sorun olur tabiki yükte olan sistemi anormal kapatıyorsun şimdi şöyle düşün normal uykuya dalarak uyumakmi daha sağlıklı yoksa kafana sopayla vurularak bayılmak mı sen bi nevi sopa ile unutuyorsun
Uyutuyorsun

Uyutuyorsun. Sürekli olan birşey değil sadece bugün oldu böyle bir olay sence sisteme zarar vermismidir

Uyutuyorsun
Endişelenmelimiyim veya zarar vermiş mıdır w+650. Güç kaynağım var

Laptopmu masaüstümü laptopsa sorun yok ama masaüstüyse iki seçenek var;
1. cihazın kısa devre yapar.
2. bir sıkıntı olmaz.

2. olursa ve devam ederse şalter kapatma sorunu 2 seçeneğin var.
1. aynı durum tekrar yaşanırsa kısa devre yapar ve geçmiş olsun.
2. yine bir sıkıntı olmaz fakat cihazın yıpranır GPU'da çok büyük sıkıntılara yol açabilir bu durum.
cihazın bu kısa devre sorununu önlemek için akım korumalı priz almanızı şiddetle öneririm.
Masaüstlerinde çok yaygın bir sorun bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı