Selamünaleyküm benim bilgisayarımı aldığımdan beri yaşadığım sorun var. Bilgisayarı açarken şifre ekranında bile kasmalar oluyor masaüstünde klasör bile açarken geç açıyor. Anlamsız bir drop var ve geri yollamadım kasayı, şu an cefasını çekiyorum. Windows 10 Pro kullanıyorum bayağıdır mavi ekran alıyorum ve oyunlarda daha çok mavi ekran veriyor. Daha yüksek performans vermesi gereken bilgisayar istediğimi vermiyor üstüne anlamsız yere kasmalar oluyor. Sorun nerede olabilir. Teşekkürler şimdiden.
Droplar genellikle HDD kaynaklı oluyor hangi HDD'yi kullanıyorsunuz?
HDD sentinel ile sağlığına bakın.
CrystalDiskMark ile okuma yazma hızı testi yapın.
About CrystalDiskMark CrystalDiskMark is a simple disk benchmark software. Download Standard Edition Aoi Edition Shizuku Edition System Requirements OS Windows XP/Vista/7/8/8.1/10/11Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019/2022/2025 Architecture x86/x64/ARM64 Key Features Important Notice -> FAQ U...
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...