Bilgisayarda sadece belli bir uygulamanın internete erişimine imkan vermek mümkün mü?

krutss

Megapat
Ortak kullandığımız iş yeri bilgisayarı var. Kontrolsüz bir şekilde onlarca uygulamanın tekrar kurulduğunu görüyorum (birden fazla tarayıcı, web tabanlı yayın uygulamaları, çevrimiçi oyunlar ve türevleri, vs) ve iş akışıma artık zarar vermeye başladı. İnternete erişimimin sadece tarayıcı ile sınırlı kalmasını istiyorum. Diğer tüm uygulamalar (yeni yüklenecekler de varsayılan dahil olarak) internete erişmemeli. Bunu yapabilmek mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Defender ile yapabilirsin firewall tarafından giden kuralların hepsini engelleyip (varsayalın yapmanız lazım) istediğin uygulamaya izin ver diyeceksin ama ilk kez bu ayarı deneyimlecek birine nasıl anlatabilirim onu bilmiyorum, ama youtube Windows defender firewall app block gibi anahtar kelimeler ile aratıp bir kaç video izleyin çözersiniz.

Mümkün. Güvenlik duvarı ayarlarında sadece belli bir uygulamaya izin verip, diğerlerinin trafiğine engel olmanız gerek.
bunu internette gördüğüm bazı videolara göre denedim. bazı uygulamaların kurulumu esnasında yine reklam adı altında tarayıcılar, gereksiz dosya temizleyicileri ve işe yaramaz antivirüs programları kuruluyor. (internete bağlı olup olmadığını kabloyu çekince kurulumun durduğundan anlayabiliyorum). Tekrar ediyorum giden ve gelen kurallarda internete erişim firewall üzerinden tüm programlarda engelli.
1765353508656.png
1765353469173.png

fakat normal olarak tarayıcıya erişim izni verdiğimde bahsettiğiniz erişimi sağlayabiliyorum. ilave olarak diğer uygulamaları tam anlamıyla erişime kesemedim.

Windows Defender ile yapabilirsin firewall tarafından giden kuralların hepsini engelleyip (varsayalın yapmanız lazım) istediğin uygulamaya izin ver diyeceksin ama ilk kez bu ayarı deneyimlecek birine nasıl anlatabilirim onu bilmiyorum, ama youtube Windows defender firewall app block gibi anahtar kelimeler ile aratıp bir kaç video izleyin çözersiniz.
denedim tam anlamıyla başarılı olmadı. mesela torrent üzerinden çalışan bir video izleme uygulaması düşünün. yukarıda gösterdiğim ayarı yaptığım halde internete erişebiliyor. bu durumu çözemedim. modem kullanmıyorum, internete kablolu bağlanıyorum

bunu internette gördüğüm bazı videolara göre denedim. bazı uygulamaların kurulumu esnasında yine reklam adı altında tarayıcılar, gereksiz dosya temizleyicileri ve işe yaramaz antivirüs programları kuruluyor. (internete bağlı olup olmadığını kabloyu çekince kurulumun durduğundan anlayabiliyorum). Tekrar ediyorum giden ve gelen kurallarda internete erişim firewall üzerinden tüm programlarda engelli.
Eki Görüntüle 2619135Eki Görüntüle 2619134

fakat normal olarak tarayıcıya erişim izni verdiğimde bahsettiğiniz erişimi sağlayabiliyorum. ilave olarak diğer uygulamaları tam anlamıyla erişime kesemedim.

denedim tam anlamıyla başarılı olmadı. mesela torrent üzerinden çalışan bir video izleme uygulaması düşünün. yukarıda gösterdiğim ayarı yaptığım halde internete erişebiliyor. bu durumu çözemedim. modem kullanmıyorum, internete kablolu bağlanıyorum
Aslında başarılı olmuşsunuz %95 başarı diyelim, olay zaten bu şekilde ilerliyor. Şimdi zamanla size sıkıntı çıkaran uygulamaları tespit edip onları bloklamanız gerekecek, torrenti tespit etmişsiniz. Görev yöneticisinden kaynak izleyicisi kısmına gelip network üzerinden gelen ip yi bulup bu ip yi de firewall dan engele atın. İp yi rahat bulmak için o sırada dediğiniz videoyu izletin torrentten akış fazla olur.

Aslında başarılı olmuşsunuz %95 başarı diyelim, olay zaten bu şekilde ilerliyor. Şimdi zamanla size sıkıntı çıkaran uygulamaları tespit edip onları bloklamanız gerekecek, torrenti tespit etmişsiniz. Görev yöneticisinden kaynak izleyicisi kısmına gelip network üzerinden gelen ip yi bulup bu ip yi de firewall dan engele atın. İp yi rahat bulmak için o sırada dediğiniz videoyu izletin torrentten akış fazla olur.

tespit edebilmem mümkün olmuyor malesef. daha iyi açıklamak gerekirse;

bilgisayarda çalışıyorum ve dosyalarımı kaydediyorum. daha sonra küçük yaştaki arkadaşlar masaya oturup istediği oyunu yüklüyor ya da yüklediğini sanıyor. bununla beraber bolca malware kuruluyor, yer imlerim birbirine giriyor. bu yüzden yükleme sihirbazı dahil, sistemdeki tüm programların ve ağ trafiğinin benim iznim olmadan erişime engellenmesi gerekiyor. kendilerine çocuk profilinde kontrollü bir tarayıcı ayarladım fakat başkasını açıp durumun istemediğim haline ulaşmasına engel değil.

-Ayrı bir windows kullanıcısı oluşturdum bu aşılıyor
-Şifre kullanamıyorum çalışma şartlarım müsait değil
-Bir program harici diğer tüm programların varsayılan olarak erişime kapatılması gerekiyor, kullanıcıların internete erişimine engel olmak istemiyorum. çalışma şartları bakımından bu durum benim için en uygunu

özetle, otomatik olarak tüm trafik engelli olacak. bir adet tarayıcı, windows güncellemeleri, ofis uygulamaları gibi sık kullandığım programların erişimi açık olacak, diğer türlü erişilmesi hiçbir şekilde mümkün olmayacak. bu durumu yapamadım

duruma uygun başka bir alternatif çözüm üretelim. Deep Freeze kurabilirsiniz pc ye. Çocukların oturacağı zaman aktif hale getirin, siz çalışacağınız zaman pasif hale getirin. Çocuklar bilgisayara ne yaparsa yapsınlar pc yi resetlediğinizde her şey eski haline gelecektir. Programın amacı bu.

duruma uygun başka bir alternatif çözüm üretelim. Deep Freeze kurabilirsiniz pc ye. Çocukların oturacağı zaman aktif hale getirin, siz çalışacağınız zaman pasif hale getirin. Çocuklar bilgisayara ne yaparsa yapsınlar pc yi resetlediğinizde her şey eski haline gelecektir. Programın amacı bu.
yönetici olarak tek ben yokum malesef. bu alternatifi kullanmayı diğerlerine öğretmek benim için zulüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı