Bilgisayarda virüs var korkusu

Avast virüsten beter. Silmek için en az 10 tane video izlemiştim.

Silinmeyebilir eğer anakart gibi şeylere geçtiyse sorun devamedebilir.

Reklam virüsleri genelde anakarta bulaşmaz. BIOS'a yazılan virüsler falan var ama onlarda çok eskide kaldı ve burada konu açan pek görmedim. Ayrıca BIOS ya da UEFI virüsleri gibi formatla gitmeyen bir virüs bulaştıysa da "Kaspersky Rescue Disk" onların icabına bakıyor.
Moderasyon Notu: Kaspersky Rescue Disk ile UEFI BIOS zararlılarını temizleyemezsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam benim şüphelendiğim o oldu.

En kötü işletim sistemi mahvolur, format atarsın. Laptopa gelebilecek en kötü zarar bir kredi kartının numarasının çalınmasının yanında hiç. Antivirüs kapatıp bilinmeyen uygulama çalıştırmak gibi akıllıca eylemler yapmadığın sürece de kolay kolay virüs bulaştıramazsın. Çok gereksiz bir korku bu aslında.

Antivirüs kapatıp bilinmeyen uygulama çalıştırmak gibi akıllıca eylemler yapmadığın sürece de kolay kolay virüs bulaştıramazsın.
Antivirüs açıkken bulaştırabileceği zararlı da zaten kendisine denk gelmez

Konu sahibine söylüyorum, korkmayın En fazla denildiği gibi normal yazılımlarla temizleyemezseniz format atarsınız. Bu kadar.
Ayrıca BIOS ya da UEFI virüsleri gibi formatla gitmeyen bir virüs bulaştıysa da "Kaspersky Rescue Disk" onların icabına bakıyor.
Bakamıyor. UEFI BIOS zararlılarını o şekilde temizleyemezsin. Ama o zararlılar da normal bir insana denk gelmez.

Kaspersky Rescue Disk, BIOS'u da kontrol ediyor diye duymuştum. Etmiyor mu?
Yanlış bilmiyorsam Kaspersky ürünleri artık kontrol ediyor fakat tüm güvenlik yazılımları gibi temizleyemiyor.

Yalnızca Kaspersky değil, UEFI BIOS zararlılarını hiçbiri temizleyemiyor. Temizlemek için UEFI Firmware güncellemek lazım. Güncelleme yapılamazsa çipi baştan yazdırmaya kadar gidiyor olay. Ama dediğim gibi bu tarz zararlılar normal kişilere denk gelmez.

Ben şu an zaten format attım, ama her şeyde virüs varmış gibi hissediyorum. En büyük korkum benim adıma inanlara saçma sapan mesajlar atılması, bilgilerimin çalınması, bilgisayarın bozulması vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…