Bilgisayarda virüs var korkusu

İstersen bedava antivirüs indirip bilgisayarını denetleyebilirsin Malwarebytes Avast vb. antivirüs uygulaması işe yarıyor.

Geçenlerde bana da Dark comet rat virüsü bulaşmıştı tek tek hepsini silmeye çalıştım Malwarebytes ve Avast çok işime yaradı dosya konumunu bulup tek tek sildim 3-4 kez silince geri geliyorlar ama sonra kesildi sonra. 1-2 gün boyunca bilgisayarı açmamıştım sonra virüsü sildiğimi fark ettim tavsiyem Avast ve Malwarebytes'ı indirip tarama yapman.
Avast virüsten beter. Silmek için en az 10 tane video izlemiştim.

Silinmeyebilir eğer anakart gibi şeylere geçtiyse sorun devamedebilir.

Reklam virüsleri genelde anakarta bulaşmaz. BIOS'a yazılan virüsler falan var ama onlarda çok eskide kaldı ve burada konu açan pek görmedim. Ayrıca BIOS ya da UEFI virüsleri gibi formatla gitmeyen bir virüs bulaştıysa da "Kaspersky Rescue Disk" onların icabına bakıyor.
Moderasyon Notu: Kaspersky Rescue Disk ile UEFI BIOS zararlılarını temizleyemezsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Reklam virüsleri genelde anakarta bulaşmaz. BIOS'a yazılan virüsler falan var ama onlarda çok eskide kaldı ve burada konu açan pek görmedim. Ayrıca BIOS ya da UEFI virüsleri gibi formatla gitmeyen bir virüs bulaştıysa da "Kaspersky rescue disk" onların icabına bakıyor.

Hocam benim şüphelendiğim o oldu.

En kötü işletim sistemi mahvolur, format atarsın. Laptopa gelebilecek en kötü zarar bir kredi kartının numarasının çalınmasının yanında hiç. Antivirüs kapatıp bilinmeyen uygulama çalıştırmak gibi akıllıca eylemler yapmadığın sürece de kolay kolay virüs bulaştıramazsın. Çok gereksiz bir korku bu aslında.

Antivirüs kapatıp bilinmeyen uygulama çalıştırmak gibi akıllıca eylemler yapmadığın sürece de kolay kolay virüs bulaştıramazsın.
Antivirüs açıkken bulaştırabileceği zararlı da zaten kendisine denk gelmez :D

Konu sahibine söylüyorum, korkmayın :) En fazla denildiği gibi normal yazılımlarla temizleyemezseniz format atarsınız. Bu kadar.
Ayrıca BIOS ya da UEFI virüsleri gibi formatla gitmeyen bir virüs bulaştıysa da "Kaspersky Rescue Disk" onların icabına bakıyor.
Bakamıyor. UEFI BIOS zararlılarını o şekilde temizleyemezsin. Ama o zararlılar da normal bir insana denk gelmez.

Kaspersky Rescue Disk, BIOS'u da kontrol ediyor diye duymuştum. Etmiyor mu?
Yanlış bilmiyorsam Kaspersky ürünleri artık kontrol ediyor fakat tüm güvenlik yazılımları gibi temizleyemiyor.

Yalnızca Kaspersky değil, UEFI BIOS zararlılarını hiçbiri temizleyemiyor. Temizlemek için UEFI Firmware güncellemek lazım. Güncelleme yapılamazsa çipi baştan yazdırmaya kadar gidiyor olay. Ama dediğim gibi bu tarz zararlılar normal kişilere denk gelmez.

Yanlış bilmiyorsam Kaspersky ürünleri artık kontrol ediyor fakat tüm güvenlik yazılımları gibi temizleyemiyor.

Yalnızca Kaspersky değil, UEFI BIOS zararlılarını hiçbiri temizleyemiyor. Temizlemek için UEFI Firmware güncellemek lazım. Güncelleme yapılamazsa çipi baştan yazdırmaya kadar gidiyor olay. Ama dediğim gibi bu tarz zararlılar normal kişilere denk gelmez.

Ben şu an zaten format attım, ama her şeyde virüs varmış gibi hissediyorum. En büyük korkum benim adıma inanlara saçma sapan mesajlar atılması, bilgilerimin çalınması, bilgisayarın bozulması vs.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı