Belirttiğiniz sitenin açılmasını reklam yazılımı sağlıyor olabilir. AdwCleaner ve Malwarebytes kullanarak sistem taraması yapabilirsiniz. @Alperenae
Gerçek zamanlı olarak Kaspersky Seurity Cloud Free kullanabilirsiniz. Windows Defender'ın veritabanının daha fazla geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sistem performansı bakımından bellekte biraz fazla kullanıma sahip olabiliyor. Bu yüzden bulut tabanlı antivirüs yazılımları kullanabilir ve imza veritabanlarını sürekli olarak güncel bir şekilde alabilirsiniz.
AdwCleaner 2025 - Free Adware Cleaner & Removal Tool | Malwarebytes
Download Malwarebytes AdwCleaner 2025 for free to remove adware, bloatware, unwanted toolbars, and other potentially unwanted programs (PUPs) from your Windows PC. AdwCleaner destroys adware and restores your PC's performance.www.malwarebytes.com Official Site | Malwarebytes: Antivirus, Anti-Malware & Privacy
Malwarebytes offers advanced antivirus, anti-malware, privacy and scam protection for all your devices. Protect your digital life today.www.malwarebytes.com
Tüm Cihazlar için Ücretsiz Antivirüs Yazılımı | Kaspersky
Kaspersky Free ile ücretsiz antivirüs korumasını indirin. Bu en yüksek puanlı bulut antivirüs ailenizi virüslere, kötü amaçlı yazılımlara, fidye yazılımlarına, Truva atlarına ve diğer tehditlere karşı korur.www.kaspersky.com.tr
Kaliteli bir AV yükleyip tam tarama yaptırırsın...
Gördüğün gibi sadece 7 kelimeyle anlatılıp anlaşılabiliyormuş yani.
Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacağım. İyi sosyalleşmeler.Malwarebytes kurup bilgisayarınızı tarayın. Çıkan zararlıları sildikten sonra Kaspersky Security Cloud Free yükleyip kullanmanızı öneririm.
Windows Defender sanki tam olarak o kadar da gelişmemiş gibi geliyor bana.
Bu ayarı aktif etmemiz mi gerekir?Hocam aslında durum öyle de değil. Varsayılan ayarlarda PUP'ler algılanmıyor. Neyse ki Windows 2004 sürümüyle arayüzden kolayca aktifleştirilebilecek.
Eki Görüntüle 587109
Fakat bellek kullanımında sürekli olarak bir artış gözlemliyorum. Optimizasyonu da gayet başarılı olabilirse göz atabilirim. Çünkü en son kullandığımda gereksiz bir şekilde 100 - 200 MB arasında gidip geliyordu. Kaspersky Security Cloud Free kurduğumda bu oran 65 - 80 MB civarına düştü.Hocam aslında durum öyle de değil. Varsayılan ayarlarda PUP'ler algılanmıyor. Neyse ki Windows 2004 sürümüyle arayüzden kolayca aktifleştirilebilecek.
Eki Görüntüle 587109
Potansiyel olarak engellenebilen uygulamaları/dosyaları engellemek istiyorsanız etkinleştirebilirsiniz. Windows Defender ile çıkanları temizleyebilirsiniz. Fakat emin olmak için bahsettiğim iki yazılımı da kullanabilirsiniz.Bu ayarı aktif etmemiz mi gerekir?
Bu ayarı aktif etmemiz mi gerekir?
Fakat bellek kullanımında sürekli olarak bir artış gözlemliyorum. Optimizasyonu da gayet başarılı olabilirse göz atabilirim. Çünkü en son kullandığımda gereksiz bir şekilde 100 - 200 MB arasında gidip geliyordu. Kaspersky Security Cloud Free kurduğumda bu oran 65 - 80 MB civarına düştü.
Windows Task Manager only shows active programs and services, but not drivers. Drivers are code modules that are loaded directly by the operating system for certain core functionality. Some anti-virus vendors load hundreds of megabytes of data in their drivers to create the illusion of low memory usage. You can spot these by summing up the memory usage of all active programs and compare that with the value of total used RAM. If there is a huge difference, something is probably hiding high memory usage from you.
Zaten bilgisayarı yavaşlatmıyordu. Fakat HDD ve 4 GB belleği bulunan bir sistemde dizüstü bilgisayarın ölüm çığlıklarını duymak canımı biraz da olsa sıkıyordu. Fan seslerini duymadan çalışabilmek için yedekte kullandığım dizüstü bilgisayara Kaspersky Security Cloud Free kurmuştum ve bilgisayara iyi de gelmişti. Dediğiniz cümleye de katılıyorum.Yüksek bellek kullanan bir program bilgisayarı kesinlikle yavaşlatır düşüncesi oldukça yanlış. Performansa olan etkisini sizin ölçüp karar vermeniz gerekiyor.