Bilgisayardaki donma ve takılmalar nasıl düzeltilir?

hamoreviro

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
İ5 12400f
Selame dostlar. Neredeyse 2 yıl önce aldıgım masaüstü PCI'mde donma, takılma, kendi kendine çökme(arasıra oluyor) ve neredeyse uzun zamandır yeniden baslattıgımda AMI denen bir hata alıyorum ve acılmıyor. R 5-10 dk sonra tekrar güç tusuna bastıgımda acılıyor. Sorunlar var. PC'de video izlerken darrre diye ses geliyor kasadan degil kulaklıktan veya monitorun haporlerınden ve PC donuyor arkada. Hiçbir program acık degilken, bile bir arada masaüstünde dururken çöktü PC. CS2 girmeye calıstıgımda PC kafayı yiyor CS cok geç acılıyor. SSD kurulu olmasına ragmen. PCI'mde ne sorunu oldugunu bulamadım. Virüs mü var donanımsal mı yoksa baska bir nedenden mi anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim dostlar.

Selame dostlar. Neredeyse 2 yıl önce aldıgım masaüstü PCI'mde donma, takılma, kendi kendine çökme(arasıra oluyor) ve neredeyse uzun zamandır yeniden baslattıgımda AMI denen bir hata alıyorum ve acılmıyor. R 5-10 dk sonra tekrar güç tusuna bastıgımda acılıyor. Sorunlar var. PC'de video izlerken darrre diye ses geliyor kasadan degil kulaklıktan veya monitorun haporlerınden ve PC donuyor arkada. Hiçbir program acık degilken, bile bir arada masaüstünde dururken çöktü PC. CS2 girmeye calıstıgımda PC kafayı yiyor CS cok geç acılıyor. SSD kurulu olmasına ragmen. PCI'mde ne sorunu oldugunu bulamadım. Virüs mü var donanımsal mı yoksa baska bir nedenden mi anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim dostlar.

Temiz kurulum, termal bakım ve SSD sağlığınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim.

En son bakımını ne zaman yaptırdın?
Kasayı kendim temizliyorum ama nerden baksan 2 3 ay oldu kasayı temizlemeyeli,termal macunu degiştirmedim

Termal macunu değiştirmeni ve en yakın zamanda temiz bir format atmanı öneririm. Büyük ihtimal ile format atınca çoğu şey düzelecektir.
Tesekkür ederim deneyecegim

SSD sa

Temiz kurulum, termal bakım ve

Temiz kurulum, termal bakım ve SSD sağlığınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim.

SSD sagligini nasıl kontrol edecegim PC'de harddiskde var

Dostum işlemcin çok ısınıp thermal throttle yapıyor olabilir mi? Kontrol eder misin lütfen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı