Bilgisayardaki dosyalar virüs dosyası mı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 - İ5 12450H - 16GB Ram
Fotoğrafta belirttiğim dosyalar masaüstümde duruyor. Ne olduklarını bilmiyorum. PC boşken CPU %2'lerde geziyor RAM ise %25. PC 10 yıllık GTX 960M ekran kartı i7 6700HQ işlemci, 16 GB RAM var ve işletim sistemide Windows 10. arada sırada donar gibi oluyor. Mouse hareket ediyor ama tıkladığım şeyler açılmıyordu. CMD'den SFC /scannow komutunu çalıştırdım düzeldi sanırım bayağıdır olmuyor. Sizce virüs olabilir mi? Bu konuyu açtıkdan sonra Kaspersky virüs taramasıda yapacağım. Genel olarak gayet hızlı virüs olacağını sanmıyorum uzun zamandır güvensiz bir dosya indirmedim ama bu masaüstündeki dosyalar neye ait merak ediyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    97,7 KB · Görüntüleme: 48
Anti-Virüs uygulamaları ile tarama yapın. Varsa çıkar temizlersiniz. Yoksa eğer sizin yaptığınız ayarlardan kaynaklanmış olabilir.

Bilgisayarından saldırı yapılıyor olabilir. Bir yakının siber güvenlik ile ilgileniyor mu bilgisayarına oturan biri?

Bilgisayarın hacklenmiş olabilir.

Web sitesi hacklerken kullanılan dorklar var bilgisayarında.

Son düzenleme:
Bilgisayarından saldırı yapılıyor olabilir. Bir yakının siber güvenlik ile ilgileniyor mu bilgisayarına oturan biri?

Bilgisayarın hacklenmiş olabilir.

Web sitesi hacklerken kullanılan dorklar var bilgisayarında.

Vallahi yok bizim evin bilgisayarcısı benim. Tanıdıklardanda bir abimin arkadaşı var siber güvenlikci tarzı bir şey oda hiç bizim eve gelmedi daha önce. En son 2 gün önce misafir geldi halamın oğlu 32 yaşında birisi yaklaşık 20 yıldır PC oynar o bir şey yapmış olabilir ama bilmiyorum adamın tek aktivitesi Metin2 Knight tarzı oyunlar oynamak hackle uğraşırmı bilemem.

Ha bu arada dorks dosyası dün saat öğlen 12.12'de oluşturulmuş dün öğlen ben dizi izliyordum benden başka kullanan olmadı PC'yi.

Sanal sunucu kurup hata ayıklama mı yaptınız?

Hayır öyle bir şey yapmadım.

Anti-Virüs uygulamaları ile tarama yapın. Varsa çıkar temizlersiniz. Yoksa eğer sizin yaptığınız ayarlardan kaynaklanmış olabilir.

SFC /scannow komutunu kullanarak muhtemelen zamanla bozulmuş sistem dosyalarının onarılmasını sağladınız ve sorunlarınız düzeldi. Kaliteli bir antivirus ile tarama yapmanızı tavsiye ederim.

Kaspersky Premium ile tam tarama yaptım 1 trojan çıktı başka bir şey çıkmadı. O masaüstündeki belirttiğim 2 dosyada bir şey çıkmadı. Ve PC şu an acayip hızlandı performans anlamında sanırım sorun o 2 dosyada değilmiş bu trojandan kaynaklıymış. Sabaha doğru 1 tam tarama daha yapacağım emin olmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı22.PNG
    Ekran Alıntısı22.PNG
    28,7 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Malwarebytes ile de tarama yapmanızı tavsiye ederim. Bu taramayı da güvenli modda yaparsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz diye düşünüyorum.

PC eski BIOS'la falan uğraşmak istemiyorum. Malwarebytes ile de 1 kez tarama yaparım bu kadar yeterli olur sağ olun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı