Bilgisayardaki işletim sistemini uygulamalara farklı bir işletim sistemi gibi göstermek mümkün mü?

397444

Hectopat
Makaleler
10
Bildiğiniz üzere yavaş yavaş çoğu servis Windows 8.1'den desteğini çekiyor. Ancak bazıları sadece formalite, güvenlik adı altında böyle yaptırımlar uyguluyor. Bunu atlatmanın bir yolu var mı? Mevcut işletim sistemini uygulamaya farklı olarak göstermek, tanıtmak mümkün mü? Örneğin Valorant, Faceit Anti-Cheat gibi uygulamaları Windows 8.1'de çalıştırmanın bir yolu yok mu?

Bu konuyu daha önce bende araştırmıştım, bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok.

Bence kafa yorulursa bulunur hocam. Linux'ta Windows 10 progrâmları açılabiliyorsa 8.1 de mümkündür.
Wine gibi bir program olsa aslında açılır diye düşünüyorum.

Mümkün değil maalesef. Çünkü bu sadece Windows'un "Ben Windows 8'im" mesajından ibaret değil, eğer öyle olsaydı mesajı ben "Windows 10'um" olarak değiştirip uygulamayı çalıştırabilirdik. Ancak gerekli API ve frameworklar olmadığı için bazı uygulamalar yürütülemiyor, bunları yüklemek için bir yol bulduk diyelim, zaten mantıken Windows 10 kullanmış olacaksın daha sonrasında. İlla ki yüklemeyeceğim deniliyorsa da sanal makineler kullanılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı