Bilgisayardaki sorunlu parça nasıl tespit edilir?

KeljiX

Decapat
Daha fazla  
Aldığım günden beri (1 yıl oldu) bilgisayarımda sorun var. Defalarca servise gönderdim fakat hiçbir şekilde çözülmedi.
Hangi parçada sorun olduğunu nasıl tespit edebilirim?

Parçaları değiştirmeme rağmen buradaki sorunlarımın aynısı devam ediyor.

Fakat PC'yi upgrade etmeme rağmen artık oyun performanslarımda düştü.

Yeni parçalar aşağıdaki gibi.

i5 13600K işlemci.
DeepCool LT520 240mm sıvı soğutma.
2x16 GB 3600MHz CL16 RAM Corsair Vengeance.
ASUS Prime B660-Plus D4 anakart.
XFX RX 7900 XT ekran kartı.
750watt 80 Plus FSP Hydro GSM Lite Pro.
Crucial 1TB P5 Plus NVMe SSD.

Bu sistem RDR2 2K Ultra ayarlarda 60FPS alıyor.

Ekrana packler geç yükleniyor. (eski parçalarda böyle sorunlar yoktu.)

Eskiden sadece oyun harici kullanımlarda sorun yaşarken artık oyunlarda da yaşıyorum.

Ve satın aldığım yer artık destek sunmayacaklarını söyledi. Garantim olmasına rağmen. (başınız yanmasın diye firma adı veriyorum. Gençer Gaming burayı asla tavsiye etmiyorum.)

Hangi parçada sorun olduğunu tespit edebilirsem ana bayiye gidip kendim teslim edeceğim.

Not: Anakart'ı bunlar montajlarken yanlış montajlamışlardı bu sebeple kısa devreden anakart yanmış. ASUS'a tamir ettirdim. Onun haricinde güç kaynağı aynı. Geri kalan tüm parçalar değişti. Bu iki parçayı nasıl test edebilirim? Hangi uygulama ile yapabilirim?

Ben bu iki parça haricinde ekran kartından şüpheleniyorum. 6800 XT varken daha yüksek performans ve görüntüde problem yaşamıyordum. Bu ekran kartına geçtim oyundaki packler vs. her şey geç yüklenmeye başladı.

Gerekirse burada ücretli destek sağlayan varsa arıza tespit konusunda ücrette öderim problem yok. Yeter ki tespit edip sorun şu şu deyip yetkili servise gönderebilelim.

Benchmark değerleri de aşağıdaki gibi.

1693483520080.png

Son düzenleme:
sorunu tam anlayamadım ben özetler misiniz?
Sorun şu. Oyun performanslarında düşük performans alıyorum. Sürekli takılma sorunları yaşıyorum. Ayrıca oyun packleri geç yükleniyor. Mesela çimen olan bir ortama girdiğinizde sonradan çok geç yükleniyorlar. Ayrıca tarayıcı vb. masaüstündeki işlemlerde çok fazla kasma ve donma yaşıyorum. Photoshop gibi uygulamalarda özellikle donmalar yaşıyorum. Tarayıcıda video izlerken veya bir sitede gezinirken donmalar yaşıyorum. 6 yıllık bilgisayarım ile aynı sitelere giriyorum hiçbir donma yaşamıyorum.

Sorun şu. Oyun performanslarında düşük performans alıyorum. Sürekli takılma sorunları yaşıyorum. Ayrıca oyun packleri geç yükleniyor. Mesela çimen olan bir ortama girdiğinizde sonradan çok geç yükleniyorlar. Ayrıca tarayıcı vb. masaüstündeki işlemlerde çok fazla kasma ve donma yaşıyorum. Photoshop gibi uygulamalarda özellikle donmalar yaşıyorum. Tarayıcıda video izlerken veya bir sitede gezinirken donmalar yaşıyorum. 6 yıllık bilgisayarım ile aynı sitelere giriyorum hiçbir donma yaşamıyorum.
Buradaki hatalar devam ediyor mu hala

Ürünlere orijinallik kontrolü yaptınız mı?

Bana disk sıkıntısı gibi duruyor 2 tane mi disk var PCde?

Yazmıştım zaten hocam. Direkt aynı yerlerde değil fakat aynı sorunlar tarayıcı ve diğer uygulamalarda devam ediyor. Masaüstünde bir uygulamanın üzerine fareyi getirince bilgi kutucu çıkar ya sarıdır. Onlar falan donarak kapanıyor.

Ürünler orjinal yetkili servislere gitti hepsi. Seri numaralarından ulaşabiliyorum. Sadece xfx'e ulaşamadım. Çünkü türkiye tarafında resmi bir sitesi yok.
Başka bir test varsa iletirsen yapabilirim.

Yazmıştım zaten hocam. Direkt aynı yerlerde değil fakat aynı sorunlar tarayıcı ve diğer uygulamalarda devam ediyor. Masaüstünde bir uygulamanın üzerine fareyi getirince bilgi kutucu çıkar ya sarıdır. Onlar falan donarak kapanıyor.

Ürünler orjinal yetkili servislere gitti hepsi. Seri numaralarından ulaşabiliyorum. Sadece xfx'e ulaşamadım. Çünkü türkiye tarafında resmi bir sitesi yok.
Başka bir test varsa iletirsen yapabilirim.
2 disk mi var PCde takılı

Bana disk sıkıntısı gibi duruyor 2 tane mi disk var PCde?
2 disk 2 tane windows var test etmek için yaptım. Diğer diskte de aynı sorunları yaşıyorum. Diğer diskin performans ve sağlık sorunu yok. Öbür sorunlu disk zaten sıkıntı ondaki testleri göndermedim bilerek.

2 disk 2 tane windows var test etmek için yaptım. Diğer diskte de aynı sorunları yaşıyorum. Diğer diskin performans ve sağlık sorunu yok. Öbür sorunlu disk zaten sıkıntı ondaki testleri göndermedim bilerek.
Sıcaklık değerleri iyi demi

Bazı sürücüler birbirleriyle çakışıyor olabilir

Sistem dosyalarından da kaynaklı olabilir

BIOS ayarlarından da olabilir hocam bi bakayım sizin eski konuya dönecem ben

Evet sistem sıcaklığı stabil çalışıyor. Ekran kartı %99 yükte saatlerce oynamama rağmen 60-70 derece oluyor hotspot 90-100 arası oluyor.

İşlemci ise ısınan bir işlemci zaten o da 60-75 arası geziyor.

Sıcaklık değerleri iyi demi

Bazı sürücüler birbirleriyle çakışıyor olabilir

Sistem dosyalarından da kaynaklı olabilir

BIOS ayarlarından da olabilir hocam bi bakayım sizin eski konuya dönecem ben

Tamamdır hocam gerekirse anydesk vs. iletebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca anakartta böyle bir beyaz ışık var. Eskiden yoktu son birkaç aydır var. Servise gönderdikten sonra başladı.

1693484309097.png

Evet sistem sıcaklığı stabil çalışıyor. Ekran kartı %99 yükte saatlerce oynamama rağmen 60-70 derece oluyor hotspot 90-100 arası oluyor.

Tamamdır hocam gerekirse AnyDesk vs. iletebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Cok ise yarayacagini dusunmuyorum ama BIOS'u sıfırlar mısınız? (Denediyseniz önceden yapmanıza gerek yok.)

Tamamdır hocam gerekirse anydesk vs. iletebilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca anakartta böyle bir beyaz ışık var. Eskiden yoktu son birkaç aydır var. Servise gönderdikten sonra başladı.

Eki Görüntüle 1925250
Ekrana ekran kartıyla görüntü vermek için hangi kabloyu kullanıyorsunuz? (VGA, HDMI, DP vs)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı