Bilgisayardaki sorunlu parça nasıl tespit edilir?

KeljiX

Decapat
Daha fazla  
Aldığım günden beri (1 yıl oldu) bilgisayarımda sorun var. Defalarca servise gönderdim fakat hiçbir şekilde çözülmedi.
Hangi parçada sorun olduğunu nasıl tespit edebilirim?

Parçaları değiştirmeme rağmen buradaki sorunlarımın aynısı devam ediyor.

Fakat PC'yi upgrade etmeme rağmen artık oyun performanslarımda düştü.

Yeni parçalar aşağıdaki gibi.

i5 13600K işlemci.
DeepCool LT520 240mm sıvı soğutma.
2x16 GB 3600MHz CL16 RAM Corsair Vengeance.
ASUS Prime B660-Plus D4 anakart.
XFX RX 7900 XT ekran kartı.
750watt 80 Plus FSP Hydro GSM Lite Pro.
Crucial 1TB P5 Plus NVMe SSD.

Bu sistem RDR2 2K Ultra ayarlarda 60FPS alıyor.

Ekrana packler geç yükleniyor. (eski parçalarda böyle sorunlar yoktu.)

Eskiden sadece oyun harici kullanımlarda sorun yaşarken artık oyunlarda da yaşıyorum.

Ve satın aldığım yer artık destek sunmayacaklarını söyledi. Garantim olmasına rağmen. (başınız yanmasın diye firma adı veriyorum. Gençer Gaming burayı asla tavsiye etmiyorum.)

Hangi parçada sorun olduğunu tespit edebilirsem ana bayiye gidip kendim teslim edeceğim.

Not: Anakart'ı bunlar montajlarken yanlış montajlamışlardı bu sebeple kısa devreden anakart yanmış. ASUS'a tamir ettirdim. Onun haricinde güç kaynağı aynı. Geri kalan tüm parçalar değişti. Bu iki parçayı nasıl test edebilirim? Hangi uygulama ile yapabilirim?

Ben bu iki parça haricinde ekran kartından şüpheleniyorum. 6800 XT varken daha yüksek performans ve görüntüde problem yaşamıyordum. Bu ekran kartına geçtim oyundaki packler vs. her şey geç yüklenmeye başladı.

Gerekirse burada ücretli destek sağlayan varsa arıza tespit konusunda ücrette öderim problem yok. Yeter ki tespit edip sorun şu şu deyip yetkili servise gönderebilelim.

Benchmark değerleri de aşağıdaki gibi.

1693483520080.png

Son düzenleme:
Cok ise yarayacagini dusunmuyorum ama BIOS'u sıfırlar mısınız? (Denediyseniz önceden yapmanıza gerek yok.)
BIOS pili de çıkardık hocam. BIOS sıfırladık sonra sıfırdan ayar yapmıştı bir arkadaş. Yeniden başlama sorunu vardı o düzelmişti. PC sürekli yeniden başlıyordu.

Cok ise yarayacagini dusunmuyorum ama BIOS'u sıfırlar mısınız? (Denediyseniz önceden yapmanıza gerek yok.)

Ekrana ekran kartıyla görüntü vermek için hangi kabloyu kullanıyorsunuz? (VGA, HDMI, DP vs)
Display port

BIOS pili de çıkardık hocam. BIOS sıfırladık sonra sıfırdan ayar yapmıştı bir arkadaş. Yeniden başlama sorunu vardı o düzelmişti. PC sürekli yeniden başlıyordu.

Display port
O beyaz ışık ekran kartının tam olarak anakart tarafından algılanmaması demek

Display port
Evinizde HDMI VGA vs. varsa onlarla dener misiniz

Deneyip görecez. Elinizde başka ekran kartı varsa onla da deneyin kabloları değiştirmenin yanında. Onboard ekran kartı varsa onla da deneyiniz.
İşlemci ekran kartlı. Onu denemiştim. Fakat sonuçları hatırlamıyorum. Onu bir daha deneyip döneyim.

Bu ekran kartı denemesinin sebebi beyaz ışık olayı için mi?

İşlemci ekran kartlı. Onu denemiştim. Fakat sonuçları hatırlamıyorum. Onu bir daha deneyip döneyim.

Bu ekran kartı denemesinin sebebi beyaz ışık olayı için mi?

O beyaz ışık ya ekran kartı ya da anakartla ilgili bir sorun o yüzden önce ekran kartı deneyip göreceğiz. Başka ekran kartında veya kabloda bu sorun olmazsa sorun ekran kartında veya kabloda sorun hala olursa anakartta.

O beyaz ışık ya ekran kartı ya da anakartla ilgili bir sorun o yüzden önce ekran kartı deneyip göreceğiz. Başka ekran kartında veya kabloda bu sorun olmazsa sorun ekran kartında veya kabloda sorun hala olursa anakartta.
arkadaşın 6700xt ekran kartı var. Bu akşam alıcam. Onu takıcam sonuçları buradan paylaşırım hocam.

Beyaz ışık dün kendi kendine söndü. Bugün yeni 6700 xt'yi takıp test edebildim. Performans 6700 xt olduğu için daha düşük oldu ama sanki olması gerekenden düşük performans alıyorum.

6700 xt 2k'da ultra ayarlarda 30-40fps veriyor.

7900 xt 2k'da çalılıklarda 60-70 normal şehir vs. de 80-100 arası oluyor.

Geri kalan her şey aynı görünüyor.

Yalnız 6700 xt'de ekran kartı kullanımı %99 olmasına rağmen 150-160 watt güç tüketimi oldu. İnternette baktığumda 180-210 civarı tdp görünüyor.

Aynı şekilde oyun grafiklerinde packler yine geç yükleniyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı