Bilgisayardaki Tüm Fanlar Çalışıp-Duruyor

HuseyinE.

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar topladım Ekran kartı ve RAM'i henüz almadığım için bilgisayarın fanlarını test etmek amacıyla prize taktım ve bilgisayarın fanları 6-7 saniye arayla çalışıp-duruyor bu neden kaynaklı olabilir ? RAM ve ekran kartının takılı olmamasından dolayımı bu şekilde oluyor ?
  • Güç kaynağı Corsair vs650
  • Anakart Asus Z170-P
  • İşlemci Intel Core i5 6500
  • SSD Corsair 240 GB
  • Kasa Corsair Carbide Series Spec-Alpha
Şuanda takılı olmayan ekran kartı ve RAM:
  • MSI Radeon Rx 470 Gamıng X 8G - 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
  • Kingston Hyperx Fury 16GB(2x8 GB), DDR4-2666 MHz
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilmiyorsam RAM takılı olmasa bile durmaması gerek fanların, belki montajda bir problem oluşmuştur ?

RAM ve ekran kartı olmadan bilgisayarı açmak tost makinesinin fişini takmakla aynı şey. Muhtemelen anakartın da böyle düşünüyor olacak ki fanlardaki gücü kesiyor. Ekran kartı ve RAM taktıktan sonra tekrar deneyin.

RAM ve ekran kartı olmadan bilgisayarı açmak tost makinesinin fişini takmakla aynı şey. Muhtemelen anakartın da böyle düşünüyor olacak ki fanlardaki gücü kesiyor. Ekran kartı ve RAM taktıktan sonra tekrar deneyin.

Çoğu kişi sizinle aynı fikirde zaten ama emin olamıyorum işte... birde LED ışıklar dahil herşey sönüyor yani bilgisayar kendini resetliyor sanırım.

Bu konuyu RAM ler olmadan açıklığa kavuşturamayacağız sanırım.

Acaba konuyu okuyor musunuz yoksa direk başlığa gore mi cevap veriyorsunuz ?
Kusura bakmayın ram ve ekran kartının takılı olmadığını mesajınızın altında şimdi gördüm.
Normalde aynı sorunla O.C. yaparken Ram'in MHz değerleri ile oynadığımda karşılaşıyordum. Bilgisayar 5-6 saniye çalışıp gücü kesip 1-2 saniye sonra tekrar çalışıyordu. O yüzden sorunun Ram kaynaklı olduğunu düşünüp direk atladım.
Konu açmadan önce Ram ve Ekran Kartını takıp neden denemedin ?
Anakart bileşenleri algılamayınca böyle bir şey yapabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı