Ufak sarsıntıldan bile bu hatayı birçok defa yaşadım ve şu ana kadar aldıklarımın hepsini çözdüm ama bu seferki sorun aynı olmasına rağmen çözemedim. Biraz tecrübeliyim. Sorunun olayını detaylı halde anlatıyorum:
Sorun başladığında ilk başta olan olay PC açıldıktan sonra hemen kapanıyor ondan sonra 2'li RAM'den birisini çıkartıp yeniden başlatırsak 2 ihtimal var:
O anki olan olayda etkilenen slottan RAM'i çıkartırsan ve etkilenmeyen slottaki RAM çıkarılmazsa ekran gelir. Hatta PC normal bir şekilde çalışır.
O anki olaydan etkilenmeyen slottan RAM'i çıkarırsan ve etkilenen slottaki RAM çıkarılmazsa ekran gelmez ve ana başlıkta bahsettiğim 3 kısa 1 uzun bip sesi başlar.
Bu sorunu işlemciyi çıkar tak yaparak sorunu çözüyordum fakat bu sefer işe yaramadı. Hemde defalarca denememe rağmen. Üstüne üstlük bunu denerken birkaç kez 2 slot birden çalışmadı.
Maddi durumum iyi değil. O yüzden bilgisayarcıya götüremiyorum. Bu yüzden kendim çözmeye çalışıyorum.
Ana kartınıza ait bir doküman ya da bir data sheet ulaşamadı.
Maalesef, bu iş yani ofis cihazları olarak pazarlana cihazlara, uzun vade de bir destek verilmiyor.
Yapacak bir şey kalmadı sanırım. İşlemciyi çıkar tak yapa yapa fanı 3 vida ile kullanmak zorunda kaldım zaten. Neyse hocam yine de emeğiniz için teşekkür ederim.
Sorunu evimdeki bozuk ekran kartını bilgisayarda onboard olarak çalıştırınca çözdüm. Gerçi ekran kartını çıkarınca yine aynı sorunu yaşayacağım bu yüzden tam da çözülmüş denemez. Neyse emekleriniz için teşekkürler.
Hocam heryerde 1 uzun 3 kısa yazıyor. Ama benim bilgisayarımda 3 kısa 1 uzun olarak duyuyordum. Bir farkı olmayabilir ama yinede duyduğumu yazmak istedim.
@Alfa Prime'ın dediği gibi işlemcinin arasındaki saç telini iğne yardımı ile aldım ve bu sefer işlemcinin altını biraz peçete yardımı ile sildim. Sonuç olarak 2 slot arasında sıkıntı yaratan slot düzeldi ama sorun yaratmayan slot sorun yaratmaya başladı (yani yer değiştirdi). Bilgisayarı daha kötü hale getirme korkusu ile bir süreliğine pes ettim. 4 GB RAM ile oyun oynanmıyor bu yüzden o süre boyunca bilgisayarı günlük işlerde kullanacağım. Emeğiniz için teşekkürler yine de fikriniz olursa yazabilirsiniz.
Ufak sarsıntıldan bile bu hatayı birçok defa yaşadım ve şu ana kadar aldıklarımın hepsini çözdüm ama bu seferki sorun aynı olmasına rağmen çözemedim. Biraz tecrübeliyim. Sorunun olayını detaylı halde anlatıyorum:
Sorun başladığında ilk başta olan olay PC açıldıktan sonra hemen kapanıyor ondan sonra 2'li RAM'den birisini çıkartıp yeniden başlatırsak 2 ihtimal var:
O anki olan olayda etkilenen slottan RAM'i çıkartırsan ve etkilenmeyen slottaki RAM çıkarılmazsa ekran gelir. Hatta PC normal bir şekilde çalışır.
O anki olaydan etkilenmeyen slottan RAM'i çıkarırsan ve etkilenen slottaki RAM çıkarılmazsa ekran gelmez ve ana başlıkta bahsettiğim 3 kısa 1 uzun bip sesi başlar.
Bu sorunu işlemciyi çıkar tak yaparak sorunu çözüyordum fakat bu sefer işe yaramadı. Hemde defalarca denememe rağmen. Üstüne üstlük bunu denerken birkaç kez 2 slot birden çalışmadı.
Maddi durumum iyi değil. O yüzden bilgisayarcıya götüremiyorum. Bu yüzden kendim çözmeye çalışıyorum.
Bir kulak temizleme çubuğunu, alkol ve benzeri(Kolonya işe) bir madde ile karıştırın, bu yuvayı iyice temizleyin. Hala olmuyorsa, anakartın arkasının bir fotoğrafını atın.
Kondansatör kafa boylarına bakın şişkinlik var mı?
RAM'ların ve anakartın marka model fotoğraflarında isteyeceğim, bakalım anakart bu RAM'ları destekliyor mu?
Bir kulak temizleme çubuğunu, alkol ve benzeri(kolonya işe) bir madde ile karıştırın, bu yuvayı iyice temizleyin. Hala olmuyorsa, anakartın arkasının bir fotoğrafını atın.
Hocam RAM slotunda sıkıntı olduğunu sanmıyorum işlemciyi çıkar tak yapınca bazen RAM'i algılayan slotun yeri değişiyor. Bazen de 2'si birden algılamıyor. Bir de anakartın bazı vidaları yerinden çıkmıyor (üzeri aşınmış)
Bir kulak temizleme çubuğunu, alkol ve benzeri(Kolonya işe) bir madde ile karıştırın, bu yuvayı iyice temizleyin. Hala olmuyorsa, Anakartın arkasının bir fotoğrafını atın. Eki Görüntüle 1183962
Kondansatör kafa boylarına bakın şişkinlik var mı?