Bilgisayardan USB Çıkarma Sesi Gelmesi Ve Kasması

sergenbey

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayarımdan alakasız zamanlarda USB takma çıkarma sesi geliyor ve bu ses geldiği zaman bilgisayar kasıyor ve takılıyor. Aynı zamanda bu ses geldiği zaman ekran da kapanıp geri geliyor (göz kırpar gibi çok kısa bir süre).

Bu neden olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum:

Sistemim:
MSI B150M BAZOOKA Anakart
Intel i5-6500 3.20GHz
Sapphire RX470 GDDR5 4GB 256Bit
Kingston 8 GB 2133 MHz DDR4 RAM
Zalman 600LE 600W güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de öyle düşünerek kasayı açıp bağlantıları kontrol ettim ama bir sıkıntı göremedim açıkçası. Uzun süredir de kullanıyorum bilgisayarı son 1 haftadır var bu problem.

Bu konuda başıma gelmiş bir olayı anlatayım; Durmadan sizin yaşadığınız olayı yaşamaya başladım. Aygıt tanınamadı uyarısı veriyordu. Bir türlü sorunu tespit edemedim, Dell Monitörün USB çıkışına şarj kablosu bağlıydı ve ucu boştu, sonra bu kabloyu çıkardım monitörden normale döndü. Kabloyu elime aldım yere sarkan ucunun ıslak olduğunu farkettim. Cam buğulanmış, yere su akmış IOS şarj kablosunun ucu su içinde kalmış. :) Su iletkenlik yapmış ve tanınamadı hatası veriyordu. Bu nedenle ummadığınız sebepten başınıza gelebiliyor.

Ne yaptıysam sorunu çözemedim. Donanımsal olarak bir sıkıntı görünmüyor. Virüs olma ihtimali var mıdır sizce?

@swatcyp arkadaşın dediği gibi kontroller yapmalısınız. Kasayı açma imkanınız var ise kasanın ön panelinden gelip anakarta takılan USB kablosunu söküp öyle deneyin. Monitöre USB bağlıysa onu sökün. Mouse ve klavyenin portlarını değiştirin, gerekirse başka takıp deneyin.

Arkadaşlar merhaba, konuyu hortlatmış olacağım ama sorunum halen devam ediyordu ve bugün bir şey fark ettim. Bu bahsettiğim USB takma çıkarma sesi geldiğinde aygıt yöneticisinde "genel pnp olmayan monitör" diye bir şey çıkıveriyor. ama aynı zamanda kendi monitörüm de gözüküyor. Sanıyorum ki problem onla alakalı nasıl çözeceğime dair fikri olan varsa yardımlarını bekliyorum.

Ekran görüntülerini de almış bulunmaktayım. Asıl monitörümü ikinci monitör olarak görüyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 1.328
  • Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 1.426
Arkadaşlar merhaba, konuyu hortlatmış olacağım ama sorunum halen devam ediyordu ve bugün bir şey fark ettim. Bu bahsettiğim USB takma çıkarma sesi geldiğinde aygıt yöneticisinde "genel pnp olmayan monitör" diye bir şey çıkıveriyor. ama aynı zamanda kendi monitörüm de gözüküyor. Sanıyorum ki problem onla alakalı nasıl çözeceğime dair fikri olan varsa yardımlarını bekliyorum.

Ekran görüntülerini de almış bulunmaktayım. Asıl monitörümü ikinci monitör olarak görüyor.
Tek monitör kullanıyorsanız şu konudaki arkadaş da aynı sorunu yaşamış. Çözümü altta Çift ekran olmadan çift ekran görünme sorunu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı